Kledingadvies

Het leuke van hardlopen is dat je met alleen een paar goede schoenen gelijk al aan de slag kunt. Toch zul je merken dat een goede set hardloopkleding zowel je prestaties als het plezier zal bevorderen. Hardloopkleding is ademend, zeer licht en soepel op de huid. 

De hardloopkleding uit ons assortiment is functioneel en comfortabel. Het zweet wordt effectief afgevoerd, de bewegingsvrijheid wordt vergroot en je wordt beschermd tegen de weersomstandigheden. Een tight (hardloopbroek), jack en shirt behoren tot je basisuitrusting. Voor dames komt daar ook een sport-BH bij.

RunX adviseert om zoveel mogelijk met lagen te werken. Het shirt kun je in de zomer als enige laag gebruiken, terwijl je er in het najaar een jack overheen draagt ter bescherming tegen regen en wind. Zo ben je flexibel en kun je het merendeel van je garderobe het gehele jaar door gebruiken.

Wil je extra bescherming tegen de kou of het zweet nóg effectiever laten afvoeren? Draag dan een extra laag ondergoed onder je basisuitrusting.