Halve marathon van Egmond

Volg hier het laatste nieuws

Zondag 12 januari 2020 NN Egmond Halve Marathon 

Dé winterklassieker bij uitstek

Deze heeft een heroïsche reputatie. En dat is niet voor niks, de strijd tegen de elementen zorgt ieder jaar voor spektakel.18.500 lopers zwoegen en ploegen over strand, duin en de weg. Vrij kort na de start mag je 7 km van het strand genieten, via een klimmetje verlaat je strand en ga je de duinen in. Laatste scherprechter is de Bloedweg op ca. 19 km en via deze klim bereik je Egmond en langs de van Speijk vuurtoren trek je nog een laatste eindsprint richting de finish. Is de Halve Marathon voor jou een beetje te veel van het goede, dan kan je ook deelnemen aan de Kwart Marathon.

RunX Haarlem en Zaandam zijn voor de komende 3 jaar een samenwerking met de Egmond Halve Marathon aangegaan. Zodoende kunnen ze jou nog meer op weg helpen naar deze mooie winterklassieker. Naast het juiste schoen- en kledingadvies, bieden  wij ook trainingsschema’s (zie onderaan deze pagina), clinics en voorbereidings-wedstrijden als de DEM Denneman Strandcross (Wijk aan Zee, 17 november) en  Midwinterduinloop (Egmond-Binnen, 14 december) aan.

Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon of Kwart Marathon kan je hier.

Inschrijving Midwinterduinloop geopend!

Op zaterdag 14 december organiseert Le Champion de Midwinterduinloop in
Egmond-Binnen, met afstanden van 7,6 en 16,8 km. Het parcours door het
prachtige duingebied gaat over verharde en onverharde wegen en over een deel
van het Egmond Halve Marathon parcours. De winnaars per afstand bij
zowel de vrouwen als mannen komen in aanmerking voor de prijzen, beschikbaar
gesteld door RunX uit Zaandam. De start van beide afstanden is om 11.00 uur en ligt 650 meter van dorpshuis De Schulp.

Inschrijven voor de Midwinterduinloop is vanaf nu mogelijk bij RunX in Zaandam en RunX in Haarlem, alsook bij Runnersworld in Alkmaar. Ook kan je op zaterdag 14 december vanaf 9.30 uur inschrijven in de sporthal van dorpshuis De Schulp,        Visweg 45 in Egmond-Binnen. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt 6 euro, dit is inclusief duinkaart. Er kan contant of met pin betaald worden. Je kan niet online inschrijven.

Bereikbaarheid Vanwege beperkte parkeergelegenheid wordt aangeraden om -indien mogelijk-met de fiets te komen. Wie toch met de auto komt, wordt begeleid naar de
parkeerplaats van de PWN en Gasterij Nieuw Westert aan de Oude Schulpweg,
alsook naar de parkeerplaats van de camping aan de Sint Adelbertusweg. Het
is daar vandaan zo,n 15 minuten lopen naar de sporthal.

Informatiewww.lechampion.nl/evenementen of trimloopcommissie@lechampion.nl

Teamkleding nodig voor de halve van Egmond?

Doet een team van jouw bedrijf mee aan de Businessloop? Dan is het wellicht een leuk idee om het team te kleden in speciale T-shirts met daarop de bedrijfsnaam. Op deze manier krijgt je bedrijf extra exposure en zijn de lopers herkenbaar voor het publiek. Bovendien voelen de lopers zich meer onderdeel van een team als zij hetzelfde shirt dragen.

Trainingsschema’s Halve en Kwart van Egmond

Trainingsschema 10,5 km
Trainingsschema 21,1 km onder 2 uur
Trainingsschema 21,1 km comfortabel uitlopen