Skip to main content

Frank van RunX Zaandam heeft de nieuwe Asics Nimbus 24 alvast mogen testen. Dit deed hij tijdens zowel tempotrainingen als lange duurlopen.

Lees hier hoe Frank het heeft ervaren:

“Mijn eerste gevoel toen ik de schoen aantrok was erg prettig. Dat komt onder andere door de nieuwe tongconstructie en het zachte bovenwerk. Dit geeft direct een uitstekende pasvorm. De tussenzool is nu voor het eerst gemaakt van FF BLAST PLUS materiaal. Dit geeft meer comfort en energieteruggave. Hij is 10% lichter dan zijn voorganger en daarmee de lichtste Asics Nimbus ooit.

Het prettige van dit model vind ik dat hij bij zowel een langere afstand als bij tempo lopen te gebruiken is. Dit komt onder andere door de buitenzool die de voet vanaf de hiel soepel naar de voorvoet af laat rollen.

Qua pasvorm is hij zeer geschikt voor hardlopers met verschillende voetvormen. Hij lijkt iets kleiner te vallen. In de winkel voelen, passen en meten is bij dit model zeker aan te raden. Ik ben erg benieuwd of de Nimbus 24 bij de wat zwaardere lopers op langere afstanden net zo stabiel blijft. Ik heb het gevoel van wel.

Mijn algemene indruk van de Nimbus 24 is zeer positief en het is een uitstekende opvolger van versie 23.”

× RunX staat klaar voor al je vragen