Skip to main content

9 maanden geleden was ik aan het herstellen van een blessure. Ik had een nieuwe schoen nodig om weer op te starten. En ik zocht een schoen met genoeg stabiliteit en comfort voor lange duurlopen. Ik had al ervaring met de On Cloudsurfer. En was erg te spreken over de cloudtech. Cloudtech is de vorm van de zool die On gebruikt onder zijn schoenen. Een soort tunnels die clouds worden genoemd en moeten zorgen voor een betere energieoverdracht. Na wat passen ben ik voor de On Cloudflyer gegaan.

Fantastische schoenen
En laat het ik maar gelijk zeggen. Ik vind het fantastische schoenen. Het zijn neutrale schoenen voor de verharde wegen. Maar stukken op kiezel, grind en wat meer onverharde wegen kunnen ze ook prima aan. Men is nog al eens bang dat er steentjes of takjes in de clouds komen waardoor ze niet meer fijn lopen. Mij is het nog nooit gebeurd. De schoen is ook lekker licht, 283 gram. De drop van hiel naar tenen is 7mm en voelt voor mij erg comfortabel. De bovenkant is licht en ademend. Ik krijg er geen hete voeten in. De midvoet wordt goed omsloten en de voorvoet heeft genoeg ruimte voor de tenen. De veters zijn wat breder dan de Cloudsurfer en hebben structuur waardoor ze goed gestrikt blijven. Als je de hiellock gebruikt zitten ze als gegoten. Ik heb geen blaren aan de hiel gehad. De zool bied genoeg stabiliteit om met zekerheid te rennen. En bied genoeg comfort om lange duurlopen te doen. Met deze schoenen loop ik met vertrouwen en comfort een marathon of ultra.

Er zijn wel een aantal punten waar men mogelijk kan verbeteren. Het heeft geen uitgesproken profiel, en ben daardoor wat voorzichtiger met nat weer. Zoals de meeste On schoenen zitten ze qua prijs aan de bovenkant van het spectrum. Door de zool kan het grondgevoel wat minder zijn. En als laatste, loop niet door hondenpoep. Om dan de sh*&% uit de clouds te krijgen ben je een avond en een tandenborstel kwijt.

Conclusie
Een heerlijke schoen voor zowel korte als lange afstanden!

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen