Kleding advies

Het leuke van hardlopen is dat je met alleen een paar goede schoenen gelijk al aan de slag kunt. Toch zul je merken dat een goede set hardloopkleding zowel je prestaties als het plezier zal bevorderen. Hardloopkleding is ademend, zeer licht en soepel op de huid. 

De hardloopkleding uit ons assortiment is functioneel en comfortabel. Het zweet wordt effectief afgevoerd, er is voldoende bewegingsvrijheid en je kunt ermee trainen in alle weersomstandigheden.

Over het algemeen volstaat een tight (hardloopbroek), jack en shirt als basisuitrusting. Voor dames komt daar ook een sport-BH bij.

 

Drie lagen

RunX adviseert het zogenaamde drie lagensysteem. Bestaande uit een onder-shirt met daaroverheen de isolerende warmtelaag (sweatshirt) en daaroverheen een wind en eventueel waterdichte laag (Jack). Het shirt kun je in de zomer als enige laag gebruiken, terwijl je er in het najaar een jack overheen draagt als bescherming tegen regen en wind. Zo ben je flexibel en kun je het merendeel van je garderobe het gehele jaar door gebruiken.

Het onder shirt biedt je extra bescherming tegen de kou en voert het zweet nóg effectiever af

Materialen

Er zijn veel verschillende materialen die sportkleding functioneel maken. Merknamen zoals; Windstopper, Goretex, Dryfit geven al een deel van hun functionaliteit prijs. Wil je echt weten wat een technisch materiaal voor jou kan betekenen laat je dan informeren in de winkel. Dan vertellen wij je alles over de eigenschappen van holle vezels, Merino-wol, push-pull vezels en alle andere technische materialen die er zijn.