Skip to main content

Elke keer als ik naar buiten stap vraag ik mezelf dat af. Wat maakt mij dat ik door weer en wind mijn schoenen aan trek, de deur achter mij dicht doe en de paden op loop. Ik begon met lopen omdat ik wilde afvallen. Nu is rennen niet gelijk de sport om ervoor te zorgen dat je afvalt, hoewel veel mensen dat denken. Maar toch ben ik op een dag de winkel binnen gelopen, een paar schoenen gekocht en mijn eerste 3 kilometer gelopen. En wat was ik moe daarna. Natuurlijk verbrand je met hardlopen behoorlijk wat calorieën, maar door het hardlopen ben ik ook bewuster gaan eten. En dat heeft er voor gezorgd dat ik ben gaan afvallen.

Als ik zo terug denk was hardlopen om af te vallen slecht een begin. Het brengt mij veel meer. Ik daag mezelf uit. Niet alleen door sneller of verder te lopen. Maar ook om mezelf uit te dagen om onder diverse omstandigheden toch uitdagingen aan te gaan. Is het donker, dan neem ik lichtjes mee. Regent het, dan doe ik een jas aan. Is het glad en sneeuwt het? Dan pas ik mijn looppas aan en schik mij naar de omstandigheden. Maar het is nooit geen tijd om te lopen. Soms loop ik alleen, maar soms ook met andere mensen. Tijdens wedstrijden of loopgroepen zoals Urban Trail Brabant.

Wat de uitdaging ook is, je past je aan. Je pak de uitdaging bij de hoorns, geeft er een ruk aan en overwint het. Jijzelf hebt je eigen kracht in de hand. En wat is er mooier om dat te voelen en te gebruiken. Om jezelf verder te ontwikkelen, uit te dagen, te groeien en jezelf tot een vollediger persoon te ontwikkelen. Niet alleen tijdens het rennen, maar ook daarbuiten. Je hebt wel eens geen zin, of iets is stijf of pijnlijk. Maar door naar jezelf te luisteren besef je dat er zoveel kracht en doorzettingsvermogen in jezelf zit.

Je loopt voor jezelf….

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen