Winkelmand

Ben je lekker aan het nagenieten van je vakantie, maar merk je dat je kleding wat strakker zit dan voor je vakantie? Ga hardlopen en neem afscheid van je vakantiekilo’s!

Na de zomervakantie zitten we vol goede voornemens om het sporten weer lekker op te pakken. Hardlopen is een geschikte sport om fitter te worden én het draagt bij aan gewichtsverlies. Met een uur hardlopen verbrand je al snel tussen de 700-800 kcal. Bewegen stimuleert de vetverbranding. Loop je met een hartslagmeter? Dan kun je dat nog effectiever maken. Hoe? Door te lopen op hartslagzones. Waarom is dit zo belangrijk? Het zou logisch zijn dat je het meeste afvalt als je maar gewoon heel hard zou lopen, of niet? Dat is toch niet het geval. Als je zo hard gaat lopen als je kunt, gaat je hartslag wel omhoog, maar daarmee train je op conditie. Je lichaam heeft dan snelle energie nodig en gaat koolhydraten verbranden, niet lichaamsvet. Als je zorgt dat je hartslag lager blijft, stimuleer je de vetverbranding én kun je het hardlopen langer volhouden. Hierdoor zul je dus effectief meer afvallen dan als je zo hard gaat lopen als je kunt.

Om goed te kunnen hardlopen, zijn speciale hardloopschoenen heel belangrijk. Ze helpen je om goed te kunnen lopen, ze geven steun, dempen de klappen van het neerkomen en zorgen dat de kans op blessures kleiner wordt. Iedere loper is anders en heeft andere schoenen nodig die precies passen bij jou en jouw manier van lopen. Weten welke schoenen het beste bij jou passen? Kom dan langs in één van onze winkels! Om te bepalen welke schoen het beste bij jou past doen we een uitgebreide loopanalyse en willen we meer over je weten.

https://runx.nl/loopanalyse/

× RunX staat klaar voor al je vragen