Hardloopnieuws uit de Zaanstreek

Maurten

MAURTEN De Maurten Gel 100 is een portie verpakking sportgel die te gebruiken is zowel voor, tijdens als na het hardlopen. De gel is licht verteerbaar en zorgt voor een snelle levering van koolhydraten voor energie. Maurten Gel 100 is de eerste gel ter wereld die geproduceerd is op basis van de Hydrogel-technologie. De Hydrogel-technologie in de gel van Maurten zorgt ervoor, dat de sportgel direct naar hydrogel wordt omgezet door het zuur in de maag. De hydrogel verzekert, dat de voedingsstoffen gemakkelijk door de maag en darmen getransporteerd worden. Hierdoor worden de voedingsstoffen zo snel en zo effectief mogelijk opgenomen. Waarom zou ik deze gel nemen? Het afbreken van de voorraad koolhydraten in je lijf is één van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid tijdens het hardlopen. Als aanvulling op deze voorraden het en waarborgen van je koolhydraat reserves levert de gel snel energie. Zo kun je beter presteren en wordt vermoeidheid verminderd. Aanbevolen gebruik: Je kunt een Maurten Gel 100 Sportgel innemen net voor, tijdens of direct na je training of run. Het wordt aanbevolen één tot maximaal drie gels per uur te consumeren. De gels kunnen gemakkelijk worden meegenomen in een zak of in een belt.

Nieuw bij RunX Zaandam: Torq

Torq is sportvoeding die volledig organische producten bevat, dus geen conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Torq heeft het zogeheten fueling systeem, dat houdt in dat iedere gel 30 koolhydraten bevat. Dit maakt het rekenen met jou energie inname erg makkelijk.

Bijvoorbeeld trainingen een inname van 30 tot 60 koolhydraten per uur. Bij wedstrijden is dat vanaf 60 koolhydraten per uur.

POLAR VANTAGE M LIMITED EDITION

De Polar Vantage M is een alles-in-één sporthorloge met geavanceerde hartslagmeting en slimme trainingsbegeleiding voor doelgerichte atleten. Deze limited edition wordt geleverd met een unieke groene polsband èn gratis zwarte polsband. In dit horloge wordt een nieuwe technologie gebruikt, de Precision Prime™ sensortechnologie voor hartslagmeting aan de pols die resultaten nog accurater weet te meten. Nieuwe geavanceerde metingen als Training Load Pro bieden atleten inzicht in hun persoonlijke prestatie, belasting en herstelproces: een geïntegreerde holistische benadering van training.

KUNST EN SPORT BIJ RUNX ZAANDAM

In de maand maart worden sport en kunst verbonden in de winkel van RunX in de Gedempte Gracht in Zaandam. Tussen de hardloopschoenen worden een negental aquarellen getoond, die allemaal hardlopen als onderwerp hebben. De maker van de schilderijen is Gerard Dirks, zelf loper vanaf 1977 verwoed loper. Zo zijn er schilderijen van de Egmond marathon, waar de atleten in groepen langs de kust tegen de wind rennen. Ook vormt de marathon van Amsterdam uitgangspunten voor een aantal schilderijen. Donderdag 7 maart “opende” Frank Ossen de tentoonstelling van Gerard Dirks.

Runnersworld Zaandam is RunX Zaandam!

Vanaf 1 januari 2019 zijn jullie van harte welkom bij jullie vertrouwde hardloopspeciaalzaak onder de nieuwe naam RunX Zaandam!