Skip to main content

Zaterdagavond 13 juli vond de 3e editie van de RunX Summer Run plaats. Meer dan 400 deelnemers wisten de weg naar het snelle parcours van Wheelerplanet bij Spaarndam te vinden.

Er werd begonnen met de 5km. De bijna 100 lopers liepen 3 rondjes, gedeeltelijk in de regen. Het werd een spannende finish bij de heren: Bob van Schaik won in 17.19, net voor Patryk Rokicki 17.22, Thomas Dronkert 17.28 en Adriaan Kraaijeveld 17.31, die net dus naast het podium greep. Bij de dames had Ingrid Klaassen (17.49) wel een grotere voorsprong op de andere dames, Marjolein Kortere (20.12) en Inze Bernard (20.30) complementeerden het podium.

Op de 10 km ca. 270 lopers, waarvan ca. 125 lopers die ook in teamverband meededen. En net als in de voorgaande edities werd er weer hard en zelfs harder gelopen. De wind was wat gaan liggen en aan het begin was er nog wat lichte regen; voldoende zuurstof in de lucht! Jim Rothweiler, Nederlands Kampioen Vertical) snelde in 31.05 (Parcoursrecord en PR) over de 5 rondes, 16 tellen later kwam Pablo Velt over de finishlijn. Christiaan Bosselaar, winnaar van de 2023-editie, completeerde het podium in 32.01. Bij de dames was het wederom Natascha Schippers (35.59) die er met de 1e prijs vandoor ging. De strijd om de 2 andere podium plaatsen was spannend; uiteindelijk werd Noor Knoop in 37.12 tweede en Jacqueline Artus derde in 37.14. Roos Nouwens (37.17) greep net naast het podium.

Er stonden 28 teams aan de start, hieronder vriendenteams, teams van atletiekverenigingen en loopgroepen, bedrijven en zelfs gesponsorde teams. Met ruime voorsprong, ging Jaspers Running Team met de winst aan de haal. KBoom Running 1 werd tweede en de mannen van ATOS uit Amsterdam derde.

Onder het genot van live-muziek van de Tijn Houseband, bier van Uiltje Bar, ander vochtigs van Wheelerplanet en taco’s en tortillas van Deliber Tad Streetfood kon er nog lekker nagepraat worden.

De sponsors zorgden voor een mooi prijzenpakket; ON voor hardloopschoenen, Rademakers Sports voor Goodr zonnebrillen, Bar Uiltje voor bier en RunX Haarlem zelf voor Arion loopanalyse en waardebonnen. Tevens konden er diverse schoenen van ON getest worden.