Skip to main content

Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen!
Hardlopen vraagt om goed materiaal:
– goede schoenen
– sokken
– kleding
– en voor de dames een goed ondersteunende sport BH.
Een goede begeleiding en/of een verantwoord trainingsschema zijn daarnaast absolute voorwaarden om veilig te kunnen sporten.
Laat je hierover adviseren bij jouw RunX hardloopwinkel.

Hardlopen is één van de meest beoefende sporten ter wereld. Alleen in Europa trekken al 50.000.000 mensen wekelijks de schoenen aan om een rondje te lopen. Ook in Nederland groeit het aantal hardlopers nog steeds. Een gezonde levensstijl is daarbij een veel gehoord argument om te gaan sporten. Hardlopen is dan relatief goedkoop en het geeft een zekere vrijheid. Je kan het altijd en overal doen.
Het effect op de gezondheid is bij hardlopen groot. Het verkleint het risico op hart-en vaatziekten, het levert daarnaast een positieve bijdrage aan je welbevinden en kan je helpen je gewicht onder controle te houden.

Hardlopen heeft in korte tijd een gigantisch effect op je algehele gezondheid, maar het vraagt wel om een goede opbouw zodat jouw belastbaarheid zich steeds voldoende aanpast om verantwoord te blijven sporten.

Hardlopen vraagt om goed materiaal, denk hierbij aan goede schoenen, sokken, kleding en bij de dames aan een goed ondersteunende sport BH. Een goede begeleiding en/of een verantwoord trainingsschema zijn daarnaast absolute voorwaarden om veilig te kunnen sporten. Laat je hierover adviseren bij jouw RunX winkel.

Mocht het ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen toch fout gaan dan zie je hieronder voorbeelden van veel voorkomende hardloopblessures. Deze opsomming is bedoeld om jou inzicht te geven in blessures en wat je eraan kunt doen.

Scheenbeenklachten

Meer lezen

Achillespeesklachten

Meer lezen

Voetklachten

Meer lezen

Piriformis syndroom
(pijn in de bil)

Meer lezen

Knieklachten

Komt binnenkort

Illiotibialis bandklachten (lopersknie)

Meer lezen

Enkelklachten

Komt binnenkort

Spierscheur (Hamstringsen Quadriceps)

Komt binnenkort

RunX staat voor vakkundig
en persoonlijk advies

RunX is dé hardloopspeciaalzaak voor ieder type sporter. Beginnen met hardlopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

× RunX staat klaar voor al je vragen