Skip to main content

RunX Haarlem

RunX Haarlem is dé winkel voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Zo kun je bij ons terecht voor een uitgebreide en professionele loopanalyse voor jouw hardloopschoenen, zo ga je altijd van start met de juiste schoenen. Belangrijk, want alleen zo kun je optimaal genieten van het sporten en voorkom je blessures. Je bent van harte welkom bij ons in Haarlem.

We denken graag met je mee! Want wat is er lekkerder dan een rondje hardlopen om je hoofd leeg te maken?

RunX Summer Run 13 juli 2024: INSCHRIJVING GEOPEND

Film: Paul Waye

Speciaal bij RunX Haarlem

  • Hardloopanalyse
  • Arion Loopanalyse
  • Persoonlijk advies bij je aankoop
  • Kledingadvies
  • 30+ jaar ervaring
Boek een loopanalyse in Haarlem

Contactinformatie

Kruisstraat 7
2011 PV Haarlem
023 – 532 87 56
info@runxhaarlem.nl

Openingstijden

maandag Pinksteren, gesloten
dinsdag 10:00 – 18:00
woensdag 10:00 – 18:00
donderdag 10:00 – 18:00
vrijdag 10:00 – 18:00
zaterdag 10:00 – 18:00
zondag 13:00 – 17:00

Maak kennis met ons team

Rob

In 1989 startte Rob als 1 van de eerste Hardloopspeciaalzaken in Nederland op de Anegang. In die tijd vestigde hij ook zijn PR op de Marathon, 2.49 in Berlijn. In 2011 verhuisde hij de winkel naar de Kruisstraat en sinds 2019 vormt de winkel met nog 5 andere winkels in den lande RunX. Rob loopt zelf af en toe een stukje hard en verzorgt ook her en der een training.

René

Klant van het 1e uur. Nu meer dan 30 jaar later en 20 marathons, 4 hele triathlons, 2 ultra-marathons, lange trails en wedstrijden over kortere en langere afstanden verder, staat hij van maandag t/m donderdag en zo af en toe ook op zondag voor je klaar. Naast zelf sporten geeft hij ook clinics/trainingen bij 'zijn' eRun en bij Phanos, Hardlopen Amsterdam en Loopwijzer.

Joris

Sinds 2015 staat hij op dinsdag en zaterdag en soms ook op zondag voor je klaar. Naast hardloop-schoenen en hardloopkleding weet hij je ook genoeg te vertellen over sport-horloges. Op de andere dagen geeft hij Personal Training bij 'zijn' JoorPT en loopt hij zijn hardlooprondjes en zit hij regelmatig op zijn ATB.

Dennis

Sinds begin mei 2022 maakt Dennis deel uit van ons team. Zelf loopt hij lange rondjes en gooit hij zijn pijltjes. Doorgaans is hij maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag in de winkel te vinden.

Tijn

Tijn tref je op zaterdag en soms ook zondag in de winkel. Tijn heeft zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie en gaat op voor zijn Master. Hij loopt hard bij het Stijn Jaspers Running Team. Zijn specialisatie is de Middenafstand.

Astrid

Samen met Rob is Astrid de grondlegger van de huidige RunX winkel in de Kruisstraat. Eén brok ervaring wat jou kan helpen in de goede keuze qua hardloopschoenen en kleding en sporttechnisch ondergoed.

Karel

Loopmeester Karel heeft veel ervaring op hardloopgebied. Hij geeft training aan zijn Loopmeesters en organiseert ook trailreizen/uitstapjes. Zelf is hij er ook niet vies van om een stuk hard te lopen. Karel tref je op donderdag-middag en vrijdagmiddag en af en toe op zondag in de winkel aan.

Jesse

Onze nieuwste aanwinst, voornamelijk werkzaam op zaterdag en ook weleens op zondag. Als hij tenminste niet op zondag een wedstrijd loopt. Jesse loopt namelijk bij het Stijn Jaspers Running Team, en niet geheel onverdienstelijk op afstanden van 5.000m tot een halve marathon. Daarnaast is hij druk bezig met zijn studie Geneeskunde.

Volg @RunXHaarlem op Instagram!

Tijdens de Pinksterdagen zijn we andere dingen aan het doen. Zaterdag 18 mei staan we van 10.00 tot 18.00 en dinsdag 21 mei vanaf 10.00 voor je klaar om je te adviseren bij jouw hardloopspecifieke wensen/vragen.
#runxhaarlem #runxnederland #pinksteren
...

RunX Summer Run 13 juli 2024
Inschrijving geopend / Registration opened

link in bio
Film: Paul Waye / Waye of Life
#runxhaarlem #on_running #goodrsunglasses #uiltjebar #wheelerplanet #delibertadstreetfood #runxnederland #paulwaye
...

Komende zaterdag oftewel Koningsdag zijn wij gesloten. Maar zondag 28 april staan we van 13.00 tot 17.00 voor je klaar. #runxhaarlem #koningsdag ...

𝐇𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥 𝐧𝐚 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐫𝐚𝐭𝐡𝐨𝐧 Heb jij gisteren de Marathon van Rotterdam gelopen? Of heb je misschien een andere marathon in het verschiet? Dan is deze post voor jou! @simply_sanne rende gisteren de marathon van Rotterdam en weet als geen ander hoe belangrijk herstel kan zijn. Wij geven je graag 10 tips over hoe je het beste om kan gaan met je herstel na een marathon. Lees je mee? Link in bio / #runxhaarlem #runxnederland #marathon #marathontraining #rotterdammarathon #herstellen #running#runningcommunity ...

De Toppers van Jaspers Running Team hebben weer mooie prestaties neergezet bij de Lions Heuvelloop #runxhaarlem #hardlopenhaarlem#runxsummerrun#kavholland#avhaarlem#runx#jaspersrunningteam ...

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker 17841403169786285, 17841409361150239, 17841407304909044.

Schrijf je in voor de RunX nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en updates? Meld je dan hier aan.
Wat onze klanten zeggen over RunX Haarlem

Uitzonderlijk goede en vakbekwame medewerkers. Hier nemen ze echt de tijd om jou aan jouw perfekte loopschoenen te helpen. Ik woon in Noorwegen en loop mijn ronde op hoog/laag (100 meter verschil) gravel en bergpaden. Ik was als beginnend loopster toe aan mijn eerste echt goede paar trail schoenen. En die heb ik nu ! RunX Haarlem, dank!
Lisanne Freudenborg
Lisanne Freudenborg
What a nice little run shop in the center of Haarlem! Great and knowledgable service, and great assortment of all kinds of running stuff. Really enjoyed shopping there.
Michael van den Heerik
Michael van den Heerik
Ik ben vandaag zo mega fijn geholpen, vriendelijk personeel en ook nog eens heel gezellig!Na mijn voeten analyse (gratis) heb ik verschillende schoenen gepast en een rondje op gerend, toen ben ik op de perfecte schoen uitgekomen.Echt top! Aanrader
Valerie Plug
Valerie Plug
Wij hebben hardloopschoenen aan laten meten. Super goede service. Vriendelijk personeel. Serieus goede meet en kijk technieken. Wij komen hier weer terug als onze schoenen zijn versleten. Keep it up.
Miranda Boersma
Miranda Boersma
Vandaag schoenen gekocht en echt super goed geholpen! Er werd echt de tijd voor ons genomen om de juiste schoen te kiezen. Dmv een looptest werd gekeken welke schoen het beste bij je past.Deze winkel is zeker aan te raden als je hardloopschoenen wilt kopen.
Marco Vervoorn
Marco Vervoorn
Super goed advies voor hardloop schoenen
Jeroen Kooij
Jeroen Kooij
Fijne winkel, er werd goed de tijd genomen en men denkt met je mee als je lastige voeten hebt. Uiteindelijk met een fijn paar schoenen weer de deur uit gelopen waar ik nu weer goed mee aan het opbouwen ben. Aanrader!
Marinus de Beer
Marinus de Beer
Vandaag wederom uitstekend geholpen door Joris. Ik had een probleem met mijn schoenen van Saucony welke hij voor mij heeft opgelost. Na het sturen van een mail belde Joris mij op om langs te komen en heeft hij me voorzien van een nieuwe paar. Joris bedankt, in December kom ik weer langs voor nieuwe schoenen!
Yannick Habes
Yannick Habes
Fantastische service! De winkelmedewerker heeft mijn vriendin geholpen bij het uitkiezen van nieuwe hardloopschoenen en deed dit op een uiterst professionele manier. Na een voetscan en het analyseren van haar looptechniek heeft hij een geschikt paar geadviseerd. Top!
Boudewijn Vork
Boudewijn Vork
Vriendelijk geholpen, werd de tijd genomen ondanks dat ik geen afspraak had en het best druk was
Ginger Boomsma
Ginger Boomsma
De place to be als je nieuw schoeisel nodig hebt.
Jim Leseman
Jim Leseman
Super geholpen! Namen alle tijd voor loop- en trainingsadvies, nadat ik door een blessure een ander soort schoenen nodig had.
Rick de Boer
Rick de Boer
× RunX staat klaar voor al je vragen