Skip to main content

Loopanalyse bij RunX, meer dan een meting

Bij RunX hebben we onze eigen filosofie over het adviseren van de juiste hardloopschoenen. De basis voor deze filosofie is de belastbaarheid. Simpelweg: hoeveel kan jouw lichaam aan? Om te bepalen welke hardloopschoen het beste bij jou past doen we een uitgebreide loopanalyse en willen we meer over je weten.
Een afspraak maken in een van onze vestigingen is niet noodzakelijk.

BASIS

LOOPANALYSE

GRATIS

(BIJ AANSCHAF VAN NIEUWE HARDLOOPSCHOENEN)

(ALLEEN LOOPANALYSE € 25,-)

Persoonlijk advies voor de juiste schoen

Analyse o.b.v. verschillende metingen

Beoordeling oude schoenen

Tips over looptechniek en andere hardlooptips

Maak een afspraak

Duur analyse:
ongeveer 30 minuten

PLUS

LOOPANALYSE

6999

5D LOOPLAB

Alléén op afspraak

Persoonlijk advies voor de juiste schoen

Analyse met ons 5D Looplab

Advies ter verbetering van de sportprestatie

Analyserapport

Alléén mogelijk in Groningen, Tilburg, Haarlem en Zaandam

Maak een afspraak in Groningen of Tilburg

Maak een afspraak in Haarlem of Zaandam

Duur analyse:
ongeveer 45 minuten

ARION

LOOPANALYSE

6999

ARION LOOPANALYSE

Alléén op afspraak

Persoonlijk advies voor de juiste schoen

Analyse met Arion inlegzolen met sensoren

18 verschillende meetstatistieken

Analyserapport

Advies met gedigitaliseerde voetafwikkeling

Blessurepreventie op basis van verwachte belasting

Alléén mogelijk in Haarlem

Maak een afspraak

Duur analyse:
ongeveer 45 minuten

PRO

LOOPANALYSE

12999

5D LOOPLAB

Alléén op afspraak

Persoonlijk advies voor de juiste schoen

Analyse met ons 5D Looplab

Advies ter verbetering van de sportprestatie

Analyserapport

Advies bij blessures en blessurepreventie

Afstemming met paramedici

Nameting binnen 3 maanden

Alléén op afspraak

Alléén mogelijk in Groningen, Tilburg, Haarlem en Zaandam

Maak een afspraak in Groningen of Tilburg

Maak een afspraak in Haarlem of Zaandam

Duur analyse:
ongeveer 60 minuten

Hoe werkt de loopanalyse van RunX?

Als je gaat hardlopen wil je dat het gemakkelijk gaat, dat je plezier hebt en dat je geen last krijgt van blessures. Stap één? Geschikte schoenen. Bij hardloopwinkel RunX staan we altijd klaar om jou de beste hardloopschoen aan te meten. Alle schoenen in onze winkels zijn van goede kwaliteit, maar het gaat erom welke hardloop- of wandelschoenen (voor zowel heren als dames) goed bij joú passen. Daarom wordt de schoen aangemeten op basis van jouw specifieke situatie.

Dit onderzoeken we met de uitgebreide RunX loopanalyse. Jouw belastbaarheid staat centraal in onze meting en de belangrijkste vraag is: hoeveel kan jouw lichaam fysiek aan? We kijken niet alleen naar je voeten en benen, maar naar het gehele lichaam. Daarnaast verdiepen we ons in jouw doelen en je persoonlijke verhaal. Die informatie in combinatie met onze kennis maakt dat we de meest geschikte schoen voor je kunnen bepalen.
Belastbaarheid is het belangrijkste begrip in de onze filosofie over de voor jou geschikte hardloopschoen op maat. Hoe belastbaar je bent is afhankelijk van verschillende factoren: loopverleden, doel en lichaam.

1. Loopverleden

Hoeveel ervaring heb je als hardloper en hoe goed ben je getraind? Wat voor soort trainingen doe je en hoe vaak train jij per week? Wat is de ondergrond waar je meestal op loopt? Kortom, jouw verhaal is voor ons van groot belang om het plaatje compleet te krijgen.

2. Doel

Jouw hardloopdoel en jouw verhaal hebben invloed op de keuze van je schoen. Ga je voor 5 km, of wil je een marathon lopen? Misschien is je doel minder concreet: wil je je gewoon fitter voelen of werken aan je gezondheid?

3. Lichaam

De informatie over je lichaam verkrijgen we door te starten met een voetscan van je blote voeten. Hiermee kunnen we de drukpunten en drukverdeling onder je voet duidelijk inzichtelijk maken. Na de voetscan maken we met behulp van een (high speed)camera videobeelden waarmee jouw looptechniek en belastbaarheid van je (onder)benen (inclusief enkels) in beeld wordt gebracht.

Aspecten waar we naar kijken tijdens een loopanalyse

A) Aan de hand van jouw blote voeten kijken we naar de drukpunten en drukverdeling van je voet. Tevens kijken we naar de breedte, lengte, wreefhoogte en vragen naar eventuele voetproblemen.

B) Wat is jouw lichaamsgewicht?
Je lichaamsgewicht en loopstijl hebben grote invloed op de belasting van jouw hardloopschoen. Bij een gemiddeld tempo is de schokbelasting twee á drie keer je eigen lichaamsgewicht en zowel te weinig, als te veel demping kan tot klachten leiden. Je kunt je voorstellen dat goede afstemming tussen lichaamsgewicht en demping in de schoen heel belangrijk is. Ook je loopsnelheid, persoonlijke voorkeur en de ondergrond waarop je loopt zijn van belang voor het advies en de juiste schoenkeuze.

C) Je eventuele blessureverleden is ook belangrijk. We houden bij het advies rekening met blessures of afwijkingen die gevolgen kunnen hebben voor de mate van belastbaarheid.

D) De stand van je onderbenen. We kijken naar je enkelgewricht, je knieën en de hoek heup-knie-enkel (Q-angle).

E) De gehele lichaamshouding. We kijken naar de stand van het lichaam tijdens het hardlopen op onze indoor testbanen of loopband.

F) Jouw looptechniek. Door een goede looptechniek ben je tijdens het hardlopen beter belastbaar. In de RunX winkels kijken we ook naar je looptechniek en kan je met redelijk eenvoudige tips al goed werken aan het verbeteren van je techniek. Daarnaast kunnen we je ook adviseren over lokale loopgroepen, atletiekverenigingen en personal trainers om onder begeleiding aan je techniek en conditie te werken.

× RunX staat klaar voor al je vragen