Evenementen

RunX Haarlem Cross Circuit 2019-2020

Deze winter alweer de 30e editie van het RunX Haarlem Cross Circuit. 

Het RunX Haarlem Cross Circuit is, sinds 1989, een jaarlijks terugkerend circuit van circa 8 crossen, die van begin november tot begin maart in de regio van Haarlem (van Heiloo tot Amsterdam) plaats vinden. We zijn er trots op dat we Saucony als sponsor hebben kunnen vinden. Na afloop staat er 100% natuurlijke  sportdrank van Torq voor je klaar. 

Crossen is heerlijk hardlopen over geaccidenteerd terrein in de wintermaanden, waarbij je ook nog aan techniek en interval werkt, een ideale voorbereiding op jouw komende weg- en baanwedstrijden. Na 8 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen. Doe je aan minimaal 5 van de 8 crossen mee, dan is er een eindherinnering voor jou.

Traditiegetrouw wordt er gestart op Wheelerplanet  Spaarndam met de Compris KAV Holland Cross op zondag 3 november. Zondag 17 november is de 37e DEM Dennemancross in Wijk aan Zee, een mooie voorbereiding op de Egmond Halve Marathon.

In december zijn er 3 crossen; 1 december de RunX Parkloop in Heiloo,  8 december de RunX AV Haarlemmermeercross in Hoofddorp en zondag de 15e de Boscross van Phanos in het Amsterdamse Bos.

In 2020 wordt de draad weer opgepakt met de RunX AV Suomi Beeckestijn Cross op 26 januari in Velsen-Zuid en de voorlaatste cross is 2 februari de RunX Haarlem Zaanland Cross in Zaandam. Op 1 maart wordt er afgesloten met de RunX Loopgroep 03 Mooie Nel Cross in Haarlem.

Verdere informatie is terug te vinden op de eigen pagina op deze website en de Facebookpagina RunX Haarlem Cross Circuit.  

8 maart, Jans Hans Bettink Memorial Run

Helaas hebben wij half januari afscheid moeten nemen van Jan Hans Bettink.  Jan Hans was jarenlang de motor achter het RunX Haarlem Cross Circuit, we zullen hem gaan missen. Als eerbetoon aan ‘Mister Cross Circuit’  organiseert zijn vereniging AV Haarlemmermeer de Jans Hans Bettink Memorial Run.

Zondag 8 maart 2020 Haarlemmermeerse bos Hoofddorp
De start is bij Scouting Sint Maarten, IJweg 969,
2131 LV Hoofddorp.

10:50 Jeugdloop 600m / 11:00 5 km / 11:00 9,8 km / 11:00 4,5 km Wandelen, Nordic Walking, Power Walking

Inschrijven is gratis, online op inschrijven.nl of op 8 maart bij Scouting Sint Maarten tot een kwartier voor de start. Deze loop telt NIET mee voor het circuit maar is echt een eerbetoon aan de man achter alle cross circuit edities.

5 april, Duin en Kruid Lenteloop 

Lopen voor het goede doel (de stichting  Santpoort Helpt Madras ) en door het mooie Duin en Kruidberg. Je kan 3, 6 of 11 km door het mooie duingebied hardlopen.

De kosten  voor deelname bedragen 8 euro voor deelnemers aan de 11 en 6 km loop. Deelnemers aan de 3 km loop betalen 4 euro. De organisatie wordt gedaan door louter vrijwilligers, waardoor alle inschrijfgelden rechtstreeks belanden bij het goede doel.  

Hier kunt u  inschrijven via internet tot  1 april 2020. Op de dag zelf kan dit tot 30 minuten voor de start bij de organisatie. U betaalt dan wel 10 respectievelijk 5 euro. Ook dit bedrag gaat helemaal naar India !!

13 april, 35e Lions Heuvelloop Bloemendaal

Traditiegetrouw wordt op 2e Paasdag, dit jaar maandag 13 april, de Lion Heuvelloop georganiseerd. Organisatie wederom in handen van Lions Club Zuid-Kennemerland en AV Haarlem. Voor elk wat wils; Familyrun, 5, 10 en 15 km prestatieloop en 15 km wedstrijdloop. De 5 km gaat over Kopje van Bloemendaal en de 10 en 15 km leiden je door de mooie Kennemerduinen. De opbrengsten gaan dit jaar naar de volgende goede doelen; Reddingsbrigade Bloemendaal, Kinderuniversiteit Haarlem en Inloophuis Kennemerland.
Informatie/voorinschrijven (tot 11 april): klik hier
Nainschrijving, ophalen startnummers en kledingfaciliteiten op 2e Paasdag Tetterodehal, op ca. 500m van de start op de kruising van de Lonbar Petrilaan en de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal.