Evenementen

RunX Haarlem Cross Circuit 2019-2020

Deze winter alweer de 30e editie van het RunX Haarlem Cross Circuit. 

Het RunX Haarlem Cross Circuit is, sinds 1989, een jaarlijks terugkerend circuit van circa 8 crossen, die van begin november tot begin maart in de regio van Haarlem (van Heiloo tot Amsterdam) plaats vinden. We zijn er trots op dat we Saucony als sponsor hebben kunnen vinden. Na afloop staat er 100% natuurlijke  sportdrank van Torq voor je klaar. 

Crossen is heerlijk hardlopen over geaccidenteerd terrein in de wintermaanden, waarbij je ook nog aan techniek en interval werkt, een ideale voorbereiding op jouw komende weg- en baanwedstrijden. Na 8 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen. Doe je aan minimaal 5 van de 8 crossen mee, dan is er een eindherinnering voor jou.

Traditiegetrouw wordt er gestart op Wheelerplanet  Spaarndam met de Compris KAV Holland Cross op zondag 3 november. Zondag 17 november is de 37e DEM Dennemancross in Wijk aan Zee, een mooie voorbereiding op de Egmond Halve Marathon.

In december zijn er 3 crossen; 1 december de RunX Parkloop in Heiloo,  8 december de RunX AV Haarlemmermeercross in Hoofddorp en zondag de 15e de Boscross van Phanos in het Amsterdamse Bos.

In 2020 wordt de draad weer opgepakt met de RunX AV Suomi Beeckestijn Cross op 26 januari in Velsen-Zuid en de voorlaatste cross is 2 februari de RunX Haarlem Zaanland Cross in Zaandam. Op 1 maart wordt er afgesloten met de RunX Loopgroep 03 Mooie Nel Cross in Haarlem.

Verdere informatie is terug te vinden op de eigen pagina op deze website en de Facebookpagina RunX Haarlem Cross Circuit.  

Zondag 12 januari 2020 NN Egmond Halve Marathon 

Dé winterklassieker bij uitstek

Deze heeft een heroïsche reputatie. En dat is niet voor niks, de strijd tegen de elementen zorgt ieder jaar voor spektakel.18.500 lopers zwoegen en ploegen over strand, duin en de weg. Vrij kort na de start mag je 7 km van het strand genieten, via een klimmetje verlaat je strand en ga je de duinen in. Laatste scherprechter is de Bloedweg op ca. 19 km en via deze klim bereik je Egmond en langs de van Speijk vuurtoren trek je nog een laatste eindsprint richting de finish. Is de Halve Marathon voor jou een beetje te veel van het goede, dan kan je ook deelnemen aan de Kwart Marathon.

RunX Haarlem en Zaandam zijn voor de komende 3 jaar een samenwerking met de Egmond Halve Marathon aangegaan. Zodoende kunnen ze jou nog meer op weg helpen naar deze mooie winterklassieker. Naast het juiste schoen- en kledingadvies, bieden wij ook trainingsschema’s, clinics en voorbereidingswedstrijden als de DEM Denneman Strandcross (Wijk aan Zee, 17 november) en  Midwinterduinloop (Egmond-Binnen,        14 december) aan.

Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon of Kwart Marathon kan je hier.

Vrijdag 13 december Santa Run Haarlem

Ren, huppel, dans of wandel 3 kilometer door de binnenstad van Haarlem!

Op vrijdag 13 december 2019 vindt al weer de vijfde editie van de beroemde SantaRunHaarlem plaats, het leukste winterevenement in de binnenstad van Haarlem. Honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rennen, huppelen of wandelen het 3 kilometer lange parcours af en zamelen hierbij geld in voor twee goede doelen met als thema “Kinderen”.

Hoe werkt het?

De SantaRun is een Fun Run van 3 kilometer, dus hardlopen is niet per sé noodzakelijk. Rollen, huppelen en dansen is ook goed. Dit jaar doen er niet alleen weer meer lopers mee, het evenement is ook uitgebreid met een afterparty in Café Studio en Grand Café XO aan de Grote Markt! Het is de bedoeling dat alle lopers in het kerstthema verkleed gaan, dus als Santa, kerst-elfje, rendier, verzin een passende outfit en doe mee!

Nu vraag je je misschien af: “Ja, maar hoe kom ik aan een kerstmannenpak?” Nou, dat is makkelijk: bij het inschrijven heb je de mogelijkheid om voor slechts € 10,- een pak te kopen: past altijd!

Informatie/inschrijven: klik hier!

Wees op tijd op de Grote Markt op vrijdag 13 december, want 18:45 uur begint ons podiumprogramma. Daar wil je bij zijn!

Het startschot volgt om 19:30 uur.