Evenementen

Zaterdag 2 november Trail/Cross-clinic Duin en Kruidberg

RunX Haarlem organiseert zaterdag 2 november een trail/cross-clinic in Duin en Kruidberg (Santpoort-Noord). Onder leiding van een ervaren trail/cross-loper en tevens Atletiekunie trainer worden je tips en tricks gegeven die van jou een betere cross/trail-loper kunnen maken. 
De clinic bestaat uit een warming-up, loopscholing/ techniek gericht op cross/trail, de techniek in praktijk brengen en een cooling-down. Er wordt ook uitleg gegeven over materiaal. 
Tevens is dit een mooie voorbereiding op het komende RunX Haarlem Cross Circuit.
 
De clinic start om 10.00 vanaf de parkeerplaats van Duin en Kruidberg (Santpoort-Noord) en duurt ca. anderhalf uur.
De kosten zijn €10,- per persoon, koop je voor 30 oktober trail- of crossschoenen bij ons, dan is deelname gratis.
Inschrijven is verplicht, je kan je, met vermelding van jouw 06-nr, tot 30 oktober opgeven via info@runxhaarlem.nl

RunX Haarlem Cross Circuit 2019-2020

Deze winter alweer de 30e editie van het RunX Haarlem Cross Circuit. 

Het RunX Haarlem Cross Circuit is, sinds 1989, een jaarlijks terugkerend circuit van circa 8 crossen, die van begin november tot begin maart in de regio van Haarlem (van Heiloo tot Amsterdam) plaats vinden. We zijn er trots op dat we Saucony als sponsor hebben kunnen vinden. Na afloop staat er 100% natuurlijke  sportdrank van Torq voor je klaar. 

Crossen is heerlijk hardlopen over geaccidenteerd terrein in de wintermaanden, waarbij je ook nog aan techniek en interval werkt, een ideale voorbereiding op jouw komende weg- en baanwedstrijden. Na 8 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen. Doe je aan minimaal 5 van de 8 crossen mee, dan is er een eindherinnering voor jou.

Traditiegetrouw wordt er gestart op Wheelerplanet  Spaarndam met de Compris KAV Holland Cross op zondag 3 november. Zondag 17 november is de 37e DEM Dennemancross in Wijk aan Zee, een mooie voorbereiding op de Egmond Halve Marathon.

In december zijn er 3 crossen; 1 december de RunX Parkloop in Heiloo,  8 december de RunX AV Haarlemmermeercross in Hoofddorp en zondag de 15e de Boscross van Phanos in het Amsterdamse Bos.

In 2020 wordt de draad weer opgepakt met de RunX AV Suomi Beeckestijn Cross op 26 januari in Velsen-Zuid en de voorlaatste cross is 2 februari de RunX Haarlem Zaanland Cross in Zaandam. Op 1 maart wordt er afgesloten met de RunX Loopgroep 03 Mooie Nel Cross in Haarlem.

Verdere informatie is terug te vinden op de eigen Facebookpagina RunX Haarlem Cross Circuit.