Skip to main content

Trainingsschema hardlopen

Trainingsschema voor het hardlopen

Zoek jij een trainingsschema voor het hardlopen? RunX zet een aantal hardloopschema’s op een rij. We hebben schema’s voor zowel beginners als ervaren hardlopers, bijvoorbeeld voor 5 km en 10 km. De eigenaren en medewerkers van RunX kunnen je nog meer vertellen hoe je verantwoord (en volgens de trainingsleer) moet opbouwen naar jouw doel! We helpen je ook verder met zaken als hardloopschoenen, voeding en een loopanalyse.

5KM beginner

Heb je weinig conditie, overgewicht of vind jij jezelf gewoon allesbehalve sportief? Dan geeft het 5 km trainingsschema voor hardlopen voor de absolute beginner jou de beste start. Dit schema laat jouw lichaam langzaam wennen aan deze, voor jou, nieuwe manier van bewegen. Zo bestaat dit hardloopschema ook uit trainingsmomenten waarbij je alleen wandelt. Kleine stukjes hardlopen worden heel langzaam toegevoegd aan deze wandelmomenten. Zo kom je gedurende 12 weken, stukje bij beetje dichter bij de 5 km!

5KM beginner (basisconditie)

Heb jij al best wat conditie, pak jij vaker de fiets dan de auto of beoefen je ook een andere sport? Dan is het 5 km trainingsschema voor hardlopen voor de beginner voor jou een goede basis. Dit schema bouwt het hardlopen ook in minuten op, maar heeft minder wandelmomenten dan het schema voor de absolute beginner.

10KM

Het 10 km trainingsschema voor hardlopen gaat verder waar het 5 km schema is opgehouden. En ook bij dit hardloopschema bouw je de afstand in kleine stapjes op. We hebben meer variatie toegevoegd aan het schema. Lichte tempowisselingen prikkelen je lichaam zodat snelheid en uithoudingsvermogen verbeteren. Je gaat bij dit schema lopen in je hartslagzones om zo het beste uit jezelf te halen.

21,1KM

Kun jij al 10 km achter elkaar hardlopen en lijkt het je gaaf om voor een halve marathon te gaan? Met ons trainingsschema voor hardlopen Halve Marathon, stomen wij je in 12 weken klaar voor die 21,1 kilometer. Om op een verantwoorde manier de nodige kilometers te maken heeft dit schema weken waar je 4 keer traint.

42,2KM

Heeft het trainen voor een halve marathon jou niet afgeschrokken en heb jij de tijd om de kilometers te maken die nodig zijn voor deze mooie afstand? Je bent klaar voor dit trainingsschema, met de grootste zorg opgesteld door één van onze RunX specialisten, als jij al enige maanden aan het hardlopen bent, geen last hebt van blessures én de tijd hebt om te trainen. Ben jij niet bang voor een beetje bloed, zweet en tranen?

Hoe werkt de loopanalyse van RunX?

Bij het beoefenen van hardlopen is het essentieel dat je moeiteloos en plezierig kunt rennen, zonder het risico op blessures. De eerste stap op weg naar dit doel? Het vinden van geschikte schoenen. Bij RunX zijn we toegewijd om jou te helpen de perfecte hardloopschoen te vinden. Hoewel alle schoenen in onze winkels van uitstekende kwaliteit zijn, draait het erom welke hardloopschoen het beste bij jou past, of je nu hardloopt of wandelt. Daarom meten we de schoenen specifiek aan op basis van jouw unieke behoeften.

Dit doen we aan de hand van een grondige RunX loopanalyse. Hierbij staat jouw belastbaarheid centraal. We stellen onszelf de belangrijkste vraag: hoeveel kan jouw lichaam fysiek verdragen? Onze analyse omvat niet alleen je voeten en benen, maar we kijken naar je hele lichaam. Bovendien verdiepen we ons in jouw doelen en persoonlijke achtergrond. Door deze informatie te combineren met onze expertise, kunnen we de meest geschikte schoen voor jou bepalen. In onze benadering van het vinden van de juiste hardloopschoen staat belastbaarheid centraal. Dit begrip hangt af van verschillende factoren, zoals je hardloopervaring, doelen en lichaamsconditie. Zo geven we je bijvoorbeeld ook advies over een trainingsschema voor hardlopen.

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen