Skip to main content

Het RunX Haarlem Cross Circuit is, sinds 1989, een jaarlijks terugkerend circuit van crosslopen in Haarlem en omstreken.

Crossen is heerlijk hardlopen over geaccidenteerd terrein in de wintermaanden, waarbij je ook nog aan techniek en interval werkt, een ideale voorbereiding op jouw komende weg- en baanwedstrijden. Maar bovenal voor de winterklassieker de Halve van Egmond. Na de 4 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. De beste 3 klasseringen tellen mee voor dit eindklassement. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen.

Traditiegetrouw wordt er gestart op Wheelerplanet  Spaarndam met de Spaarnwoude Cross op zondag 3 november. Zondag 8 december volgt de Haarlemmermeer Cross in Hoofddorp. In 2025 gaan we verder met de Beeckestijn Cross van AV Suomi op zondag 26 januari en sluiten we zondag 2 februari af met de Mooie Nel Cross op Schoteroog (Haarlem) van Loopgroep 03 en AV Haarlem.

Cross-/Trail clinic

Om zo beslagen mogelijk te ijs te komen, organiseert RunX Haarlem voorafgaand aan het Cross Circuit een Cross/Trail Clinic op zondag 27 oktober (10.30-11.30) op Schoteroog/Mooie Nel. Deelname is gratis, maar je dient wel vooraf in te schrijven via info@runxhaarlem.nl (uiterlijk 18 oktober!). Geef dan wel je naam, e-mail en 06-nr door.

Agenda

27 oktober 2024 RunX Cross Circuit – Cross/Trail Clinic Schoteroog – Paviljoen Loef Haarlem

3 november 2024 RunX Cross Circuit – Spaarnwoude Cross Spaarndam van KAV Holland

8 december 2024 RunX Cross Circuit –  Haarlemmermeer Cross Hoofddorp van AV Haarlemmermeer

26 januari 2025 RunX Cross Circuit – Beeckestijn Cross Velsen Zuid van AV Suomi

2 februari 2025 RunX Cross Circuit – Mooie Nel Cross Schoteroog (Haarlem) van Loopgroep 03 en AV Haarlem 

Datum n.n.b. Prijsuitreiking Eindklassement (top 3 per categorie) bij RunX Haarlem, Kruisstraat 7, Haarlem

Eindstand 2023/24