Skip to main content

De nieuwe GT-2000 13 is grotendeels onveranderd ten opzichte van het model van vorig jaar, afgezien van een nieuw ontworpen mesh-bovenwerk. Is dit voor jou de perfecte schoen? Lees verder om erachter te komen.

De eerste gedachten bij het aantrekken van de GT-2000 13 ? Deze zijn veel zachter dan  verwacht van een stabiliteitsschoen! Hoewel we dit bij meerdere merken en modellen signaleren, gaat de GT-2000 13 nog een stap verder met een dikke tussenzool van FF BLAST PLUS- materiaal. Het PureGEL materiaal in de hiel absorbeert de impact van de landing en gaat soepel over in de afwikkeling. De GT-2000 13 is niet alleen heel comfortabel in de demping, maar is ook responsief.

“De GT-2000 v13 heeft een fantastische combinatie van comfort en prestatie”, zegt een testloper, die normaal uitsluitend op stabiliteitsschoenen loopt. De nieuwste technologie van ASICS biedt een zachte landing met behoorlijk wat stabiliteit en een indrukwekkende energieteruggave. 

De stabiliteit vanuit het ASICS 3D Guidance System bestaat uit drie belangrijke componenten: een bredere basis ( hielgedeelte en midvoet), een afgeschuinde hiel en een flare stand in de voorvoet. De bredere basis biedt een stabiel platform in de landingsfase, waardoor de pronatiebeweging wordt verminderd. De afgeschuinde hiel vermindert de impact bij landingen en de flare stand in de voorvoet helpt je gemakkelijk over te gaan naar de afzetfase.

Bovenwerk

De ASICS GT-2000 13 heeft een nieuw lichtgewicht, ademend mesh-bovenwerk voor comfort en ondersteuning van de gehele voet. Met name in de middenvoet en het hielgedeelte is de schoen redelijk smal. Dit geeft in combinatie met de gepolsterde tong en de extra vetergaten een goede fixatie van de hiel.

Verschil Asics GT 2000 12 en Asics GT 2000 13

De ASICS GT-2000 13 is grotendeels onveranderd gebleven ten opzichte van de vorige versie. afgezien van een kleine verschil in de dikte van de tussenzool en het nieuwe bovenwerk.