Skip to main content

Hardloop oefeningen van RunX

Neem contact op voor een advies afspraak!

Naast het hardlopen zijn er verschillende oefeningen (krachttraining en loopscholing) die je ondersteuning geven bij het hardlopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze oefeningen voor krachttraining en loopscholing. Beide zijn belangrijk om optimale prestaties neer te zetten, en klachten en blessures te voorkomen. RunX helpt je verder met de juiste hardloop oefeningen.

Hardloop oefeningen voor jouw training

Welke oefeningen zijn goed om te doen voor en na het hardlopen? Met welke training zorg jij voor sterkere hardloopspieren? RunX vertelt je waarom hardloop oefeningen belangrijk zijn voor jouw training. Kijk ook onze uitlegvideo’s: zo weet jij precies welke oefeningen jij kunt doen en hoe je deze doet. Heb je nog vragen? Onze specialisten helpen je graag verder. Kom langs in een van onze winkels of neem contact op.

Krachttraining

Wil je beter worden in hardlopen? Dan is het essentieel om naast je uithoudingsvermogen ook je kracht te ontwikkelen door middel van specifieke krachttraining voor hardlopers. Sterke beenspieren, een stevige core en krachtige armspieren spelen een cruciale rol bij het hardlopen. Bekijk onze uitlegvideo’s voor hardloop oefeningen voor krachttraining

Loopscholing

Loopscholing is een trainingsmethode in de atletiek die tot doel heeft om de looptechniek efficiënter te maken. Deze hardloop oefeningen dragen bij aan verbeterde coördinatie en looptechniek. Loopscholing concentreert zich op het optimaliseren van de coördinatie en het bewustzijn van de verschillende fasen in de loopbeweging, met name de contactfase (steunfase) wanneer de voet de grond raakt, en de zwaaifase wanneer de voet in de lucht is. Voer loopscholingsoefeningen uit nadat je bent ingelopen, maar vóór het kerngedeelte van je training. Vooral voor beginnende lopers is het gebruik van de armen, oftewel de arminzet, belangrijk. De juiste arminzet ondersteunt de loopbeweging. Om deze hardloop oefeningen te doen, kun je drie sets doen: begin met wandelen (20 meter), schakel over naar snelwandelen (20 meter) en ga vervolgens over in hardlopen. Bekijk hier onze uitlegvideo’s van loopscholing.

Onze winkels

Ontdek welke schoen het beste bij jouw stijl past!

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen