Skip to main content

Eenvoudige salade maar bijzonder lekker en voedzaam. 

Benodigdheden: 

Niets bijzonders.

Ingrediënten:

  • Een soort sla met niet al te sterke smaken, veldsla of bladsla is prima, 80gr pp
  • Mango, ½ pp 
  • Avocado, ½ – hele pp 
  • Garnalen (Noorse of Hollandse, vers of diepvries), 75-100gr
  • Olijfolie, limoensap, dille, rode peper

Bereiding:

Schenk kokend water over de garnalen (blancheren). Maak een mooi bedje van sla. Leg daarop de stukken mango, avocado en flink wat garnalen. Hak een pepertje fijn en strooi hier wat van over de salade. Roer een dressing met flink wat goede olijfolie, limoensap, wat (gedroogde) dille en sprenkel dit op de salade. 

Tips:

Garnalen zijn simpel in gebruik en erg gezond. Dat mensen ze niet lusten komt waarschijnlijk vooral door hun uiterlijk en structuur. De smaak is niet uitgesproken en gaat zelfs een beetje richting zoetig met wat zilt op de achtergrond. Je zou kip als alternatief kunnen gebruiken. Wil je een vega-versie van het gericht, voeg dan quorn toe. Als je hierbij ook wat palmaria palmata (gedroogd zeewier) meebakt heb je een topgerecht qua smaak en voedingswaarde