Skip to main content

Welke hardloopschoenen passen bij mij?

Maak direct een afspraak in een van onze winkels

Ben je op zoek naar de juiste hardloopschoenen die optimaal passen bij jouw hardloopstijl? Schoenen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook je hardloopprestaties verbeteren? Bij RunX hanteren we een unieke aanpak als het gaat om het vinden van hardloopschoenen welke perfect zijn voor jou. Onze benadering draait om het concept van belastbaarheid, oftewel, hoeveel jouw lichaam kan verdragen. Om de ideale schoen voor jou te selecteren, voeren we een uitgebreide analyse van je looppatroon uit en willen we meer te weten komen over jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Welke hardloopschoenen | welke hardloopschoen past bij mij - RunX

Welke hardloopschoenen passen bij mij?

Bij RunX passen we onze loopanalyse toe om hardloopschoenen te bieden voor heren, dames en kinderen die perfect bij jou passen. Als je van plan bent om te gaan hardlopen, is het van groot belang ervoor te zorgen dat het soepel en plezierig verloopt, zonder blessures te veroorzaken. De eerste essentiële stap hierbij is het selecteren van de juiste schoenen. In onze hardloopwinkel, RunX, staan we altijd klaar om je te assisteren bij het vinden van de perfecte hardloopschoenen. Hoewel alle schoenen in onze winkels van hoogwaardige kwaliteit zijn, draait het om welke schoen het beste bij jou past, zowel voor hardlopen als wandelen. Daarom stemmen we elke schoen specifiek af op jouw situatie.

Dit realiseren we door middel van een uitgebreide RunX loopanalyse. Hierbij staat jouw lichamelijke belastbaarheid centraal, met als essentiële vraag: hoeveel kan jouw lichaam fysiek aan? Onze aanbeveling richt zich niet alleen op je voeten en benen, maar omvat ook een grondige bestudering van je gehele lichaam. Daarnaast verdiepen we ons in jouw doelen en persoonlijke verhaal. Door deze informatie te combineren met onze expertise, zijn we in staat te bepalen welke hardloopschoenen het beste bij jou passen.

Onze benadering van het vinden van de juiste hardloopschoen legt de nadruk op belastbaarheid. De hoeveelheid die jouw lichaam kan verdragen, wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder jouw hardloopervaring, doelen en lichaamsconditie. Tijdens de loopanalyse bestuderen we onder andere:

1. Loopverleden

Welke ervaring heb je met hardlopen en hoe fit ben je fysiek? Welke specifieke trainingsmethoden gebruik je en hoe vaak train je per week? Loop je voornamelijk op harde of juist zachte ondergronden? Kortom, jouw unieke verhaal is essentieel voor ons om een volledig beeld te krijgen voor het selecteren van hardloopschoenen.

2. Doel

De keuze voor welke hardloopschoenen hangt af van jouw hardloopdoelen en achtergrond. Ben je gericht op het voltooien van een 5 km-run, of streef je naar het afronden van een marathon? Misschien is je doel minder specifiek, zoals het verbeteren van je algehele conditie of werken aan je gezondheid. Deze doelen en jouw persoonlijke hardloopervaring spelen een cruciale rol bij het vinden van de geschikte hardloopschoenen.

3. Lichaam

We vergaren informatie over je lichaam door te beginnen met een voetscan van je onbedekte voeten. Op deze manier kunnen we precies de drukpunten en de drukverdeling onder je voeten analyseren. Na de voetscan gebruiken we een (high-speed) camera om videobeelden vast te leggen, waarmee we gedetailleerd je loopstijl en de belasting op je (onder)benen, inclusief enkels, in beeld brengen.

Aspecten die we evalueren tijdens een analyse voor welke hardloopschoenen bij jou passen:

• A) We onderzoeken de onbedekte voeten en beoordelen de drukpunten, drukverdeling, breedte, lengte en hoogte van de wreef. Daarnaast vragen we naar eventuele voetproblemen om een volledig begrip te krijgen voor de ideale schoenen.

• B) Je lichaamsgewicht en loopstijl zijn cruciaal bij het beoordelen van de belasting op de hardloopschoenen. Bij een gemiddelde snelheid kan de impactbelasting twee tot drie keer je lichaamsgewicht zijn. Een juiste afstemming tussen lichaamsgewicht en demping in de schoen is van essentieel belang, gezien zowel onvoldoende als overmatige demping problemen kan veroorzaken. Ook nemen we je looptempo, persoonlijke voorkeur en het type ondergrond waarop je meestal loopt in overweging.

• C) Je blessuregeschiedenis speelt een rol bij onze aanbevelingen. We overwegen eventuele blessures of afwijkingen die de belastbaarheid kunnen beïnvloeden.

• D) We beoordelen de stand van je onderbenen, inclusief enkelgewricht, knieën en de hoek tussen heup, knie en enkel (Q-angle).

• E) Je totale lichaamshouding wordt zorgvuldig geobserveerd. We letten op je houding tijdens het hardlopen op onze indoor testbanen of loopband.

• F) Jouw looptechniek is van groot belang. Een goede techniek verbetert de belastbaarheid tijdens het hardlopen. In onze RunX-hardloopwinkels beoordelen we ook je looptechniek en geven we eenvoudige tips ter verbetering. Daarnaast kunnen we adviseren over lokale loopgroepen, atletiekverenigingen en personal trainers die je kunnen begeleiden bij het verbeteren van je techniek en conditie.

Onze winkels

Ontdek welke hardloopschoenen het beste bij jouw stijl passen!

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen