Zomer

De zomer is in aantocht! De laatste weken hebben we al mooie zonnige dagen gehad en de temperaturen lopen gestaag op. Een perfect moment om eens kritisch naar je collectie hardloopkleding en accessoires te kijken. Maar waar moet je op letten zodat je comfortabel kunt blijven lopen tijdens hogere temperaturen?

We beginnen met je shirt. Een goed hardloopshirt is gemaakt van synthetisch materiaal dat geen vocht vasthoudt, maar juist afvoert. Zo voelt jouw shirt te allen tijde comfortabel aan. Afgezien van het materiaal, zijn er ook verschillende modellen beschikbaar. Voor de zomer zijn dat meestal het reguliere t-shirt en het singlet. Een singlet is een shirt zonder mouwen dat vaak wordt gebruikt tijdens wedstrijden omdat het je nog net iets meer bewegingsvrijheid geeft ten opzichte van een t-shirt. Voor dames is het van belang om een goede, kwalitatieve sport-bh aan te schaffen. Een goede sport-bh zorgt logischerwijs voor voldoende ondersteuning tijdens het lopen, maar moet ook lekker zitten.

Nu je weet welke bovenkleding geschikt is voor de zomer, kijken we naar de juiste onderkleding! Vanzelfsprekend is een short erg populair in de zomer. Deze is er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een variant die strak om je benen zit (een tight). Let erop dat de stof goed ademt en dat de naden niet schuren. Naast de tight, is er ook de ‘normale’ short. Deze beschikt over een elastische band bovenin en zit los om je benen. Ook bestaat er een combinatie van een tight en een short, een 2 in1 short.

Nu we boven- en onderkleding hebben gehad, moeten we nog een stukje naar beneden. Sokken! Goede sokken zijn echt onmisbaar tijdens het lopen omdat deze blaren voorkomen. Ze zijn naadloos en zorgen ervoor dat je niet gaat schuiven in je schoenen. Hardloopsokken zijn gemaakt van speciaal materiaal waardoor ze de kans op schuren voorkomen. Tevens zorgen goede hardloopsokken ervoor dat transpiratievocht en warmte goed afgevoerd kunnen worden.

En dan tot slot: de accessoires. Deze kunnen ook zeker niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een hardloop cap/ zonneklep of een goede zonnebril. Tevens hebben wij een brede collectie accessoires die je helpen om bijvoorbeeld je drinkfles of telefoon mee te nemen onderweg.

 

Wil je meer weten over de juiste loopkleding tijdens de zomer? Onze hardloopexperts helpen je graag op weg in één van onze winkels.

Meer nieuws

Polar Vantage Vaderdagaktie

Vaderdagaktie Polar Vantage serie. Alleen deze week 15% Vaderdag-korting op Polar Vantage M en V (ook Titan), het ultieme hardloop/multisporthorloge. Bijvoorbeeld de Vantage

RunX nu ook in Heiloo?

Al jaren! Maar niet als de hardloopspeciaalzaak, maar als Maria bedevaartsoord!https://onh.nl/…/de-runxput-bij-onze-lieve-vrouwe-ter-nood-… Wil je niet op bedevaart naar Heiloo, maar de juiste hardloopschoenen

Juni: Garmin aktie-maand!

Voor wie meer inzicht wil krijgen in zijn/haar trainingen hebben we interessante Garmin acties in juni: FR 45: van € 199,99 voor