Skip to main content

Door: Jarne (RunX Groningen)

Het was weer zover. De 4 Mijl van Groningen stond op de planning en uiteraard konden wij als RunX Groningen niet ontbreken! We deden met twee teams mee. Team 1 was gericht op snelheid om een gooi te doen naar het podium van de bedrijventeams. Team 2 bestond uit de wat meer recreatieve lopers.

De dag begon met het verzamelen bij de hardloopwinkel. Daar was het omkleden voor de mensen die dat nog niet gedaan hadden. We deden nog snel even een fotoshoot voor een mooie groepsfoto en toen gingen we op weg. Vanaf de winkel was het een minuut of 10 lopen naar het station en daar namen we de trein naar Haren. Vanaf daar was het een klein halfuurtje lopen naar de start

Het was warmlopen geblazen. Eerst liepen we gezamenlijk een rondje om warm te worden en daarna deden we allemaal onze eigen routine. Iedereen had zo zijn eigen gewoontes. De laatste trainingsbroeken en bovenstukken gingen uit en samen liepen we naar ons startvak. We zaten in wave 2 en mochten dus om 13:05 al starten.

We stonden er klaar voor. Met allemaal ons eigen doel in ons hoofd, was de focus af te lezen van onze gezichten. Het startschot werd gelost en we mochten! Even voor ons waren de wedstrijdlopers, zoals Team 4 Mijl, vertrokken. Wij gingen erachteraan.

Als zevende van de wedstrijd bedrijvenloop was het Ben die na 21 minuten en 53 seconden over de eindstreep kwam! Niet lang daarna kwam ook onze tweede loper binnen: Nick in een tijd van 23

minuten en 52 seconden. Niet ver daarachter kwam Bastiaan over de finish in een tijd van 24 minuten en 27 seconden. Als jongste van onze lopers is dat een hele knappe prestatie!

Uiteindelijk zijn we als tiende team geëindigd in de eindstand van de wedstrijd bedrijvenloop. Ons tweede, meer recreatieve team, is als negende geëindigd in de einstand van de recreatie bedrijvenloop. Prestaties waar we erg trots op zijn!

Uiteraard was de dag nog niet voorbij. Omdat wij één van de sponsoren zijn van De 4 Mijl van Groningen, kregen we toegang tot de VIP-lounge op de vismarkt. Daar konden we tot rust komen en lopers aanmoedigen die met hun laatste loodjes nog even een eindsprint inzetten. We hebben op de vismarkt nog een leuke groepsfoto gemaakt en vervolgens gingen we allemaal douchen.

Om de dag leuk af te sluiten, hadden we afgesproken nog samen wat te eten. Daar hebben we allemaal onze ervaringen van het evenement gedeeld en hebben we heerlijk gegeten. De één was wat meer tevreden met zijn of haar tijd dan de ander, maar iedereen heeft een hele leuke dag gehad!


We hopen dat iedereen die heeft deelgenomen, geholpen of aangemoedigd net zo’n leuke dag heeft gehad als wij. Wij hebben er echt van genoten en willen de organisatie bedanken voor het fantastisch georganiseerde evenement! Tot volgend jaar bij de start van De 4 Mijl van Groningen 2024!

× RunX staat klaar voor al je vragen