Skip to main content

De Brooks Adrenaline GTS 23 is uit. Met vernieuwd dempingsmateriaal en een aangepast bovenwerk beloofd dit ook weer een goede stabiliteitsschoen te worden.

GTS

GTS oftewel Go To Support. Het stabiliteitssysteem van Brooks. In plaats gebruik te maken van een harder gedeelte in het schuim de schoen, heeft Brooks een systeem ontwikkeld waarbij de voet ondersteund net onder de binnenzool.

Dit model werd voor het eerst geïntroduceerd bij model 19. Daarvoor was de Brooks Adrenaline een heel stevige anti-pronatieschoen. De GTS (Go To Support) is minder zwaar ondersteund, maar heeft op de juiste plekken stabiliteit, waardoor een grote groep lopers er heerlijk op kan hardlopen.

DNA Loft v2

Brooks heeft verschillende hardheden qua dempingsmateriaal. Het DNA Loft geeft een comfortabele zachte demping zonder te zacht aan te voelen. Met het DNA Loft v2 zit de Adrenaline GTS 23 in het midden van de dempingshardheid. Als vergelijk; De Brooks Glycerin GTS is zachter gedempt en de Brooks Launch GTS iets harder.

Hoe voelt de schoen?

We vergelijken de Adrenaline GTS 23 met de Adrenaline GTS 22. Bij het aantrekken van beide schoenen is het verschil duidelijk voelbaar. Het dempingsmateriaal van model 22 is aanzienlijk harder. Tijdens het hardlopen is ook duidelijk het verschil voelbaar. De Adrenaline GTS 23 is écht zachter afgedempt, zonder zompig aan te voelen. De stabiliteit is prima in orde. De pasvorm is mooi omsloten, zonder te klemmen of veel losse stof over te hebben.

Conclusie

Ben je in de markt voor de nieuwe anti-pronatie hardloopschoen en heb je een iets bredere voet, dan is de Adrenaline GTS 23 echt een schoen om mee te nemen in je keuze. Heb je iets smallere voeten dan is er voor de dames een 2A leest of voor heren een B leest verkrijgbaar. Beide modellen vallen smaller dan de standaard modellen.

Zoek je meer demping en / of comfort dan is de Brooks Glycerin GTS een goede optie. Zoek je een snellere schoen naast je huidige paar, kijk dan eens naar de Launch GTS.

× RunX staat klaar voor al je vragen