Skip to main content

Sinds een paar jaar is het niet mee weg te denken: carbon in (wedstrijd) hardloopschoenen. Niet alleen de wereldtoppers, maar ook wij, de ‘gewone’ lopers, breken record na record op deze snelle schoenen. Het idee achter een carbonplaat is dat deze energie terug geeft: het faciliteert extra stimulans tijdens de pasafzet. Een soort springveer in je hardloopschoen.

Inmiddels komen er steeds meer snelle modellen op de markt. Elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Wil je ervaren wat een carbonschoen voor jou kan betekenen? Ga naar RunX Groningen en bepaal zelf wat een carbonschoen voor jou kan doen!

De carbon collectie van RunX Groningen:

Asics Metaspeed Edge

Hardlopers met een hoge cadans kunnen makkelijker van cadans veranderen wanneer ze sneller lopen. Hardlopers met deze schoenen kunnen sneller starten en finishen, dankzij het energetische schuim van de middenzool en een propulsieve carbon plaat. Met deze componenten kun je je pas verlengen en meer energie besparen terwijl je je tempo beheerst.

Gewicht: 184 gram
Heeldrop: 8 mm
Tussenzool: FF Blast Turbo
Plaat: Carbon
Doel: Wedstrijden
Prijs: € 249,99

Asics Metaspeed Sky

Het broertje van de Asics Metaspeed Edge. Waar de Edge meer geschikt is voor lopers die lopen met een hoge cadans, is de Sky meer geschikt voor lopers met een lange pas. De Metaspeed Sky heeft dezelfde snelle tussenzool van FF Blast Turbo en heeft ook een carbonplaat in de zool.

Gewicht: 210 gram
Heeldrop: 5 mm
Tussenzool: FF Blast Turbo
Plaat: Carbon
Doel: Wedstrijden
Prijs: € 249,99

Saucony Endorphin Pro 2

De Endorphin Pro 2 is de tweede uitvoering van deze snelle wedstrijdschoen van Saucony. De Endorphin Pro 2 combineert ultralichte en veerkrachtige PWRRUN PB-demping met een kenmerkende S-curve koolstofvezel plaat voor een maximaal SPEEDROLL-effect. Door meer te halen uit elke stap, voelt rennen op topsnelheid gemakkelijker aan, waardoor je sneller de eindstreep haalt.

Gewicht: 213 gram
Heeldrop: 8 mm
Tussenzool: PWRRUN PB
Plaat: Carbon
Doel: Wedstrijden
Prijs: € 219,99

Brooks Hyperion Elite 2

Door de combinatie van de brede, met stikstof geïnjecteerde tussenzool en carbonplaat kunnen lopers energie besparen, zodat ze langer sneller kunnen rennen.

Gewicht: 215 gram
Heeldrop: 8 mm
Tussenzool: DNA Flash
Plaat: Carbon
Doel: Wedstrijden
Prijs: € 249,99

Craft CTM Ultra Carbon 2

CTM Ultra Carbon 2 is een premium hardloopschoen ontworpen voor atleten die alleen het beste eisen. Deze high-end hardloopschoen is een nieuwe standaard in ultra-afstandslopen voor topsporters en combineert lichtgewicht UD-schuim met een afgestemde koolstofplaat voor ultieme efficiëntie en energieteruggave

Gewicht: 280 gram
Heeldrop: 10 mm
Tussenzool: EVA
Plaat: Carbon
Doel: Ultra-afstandlopen
Prijs: € 249,99

Hoka Carbon X 3

De nieuwe Carbon X 3 lanceert een gloednieuw bovenstuk en zorgt voor een nog betere afzet dan zijn voorganger dankzij een krachtige nieuwe tussenzool van foam. Deze duurloopschoen is opnieuw ontworpen met een premium performance knit voor een betere pasvorm, en is gemaakt met dezelfde responsieve koolstofvezelplaat en agressieve Meta-Rocker. Deze prestatieschoen is een geduchte rivaal en is afgewerkt met opvallende, asymmetrische kleuren voor een opvallende afwerking.

Gewicht: 222 gram
Heeldrop: 5 mm
Tussenzool: EVA
Plaat: Carbon
Doel: Duur- en prestatielopen
Prijs: € 249,99

Naast al deze carbon modellen, zijn er ook diverse modellen die gebruik maken van een ander materiaal als plaat in de zool, zoals bijvoorbeeld nylon of glasvezel. Deze materialen geven ook een enorm snel gevoel maar zijn iets soepeler ten opzichte van carbon. Hierdoor zijn dit soort modellen, naast de wedstrijden, ook erg geschikt voor (snellere) trainingen.

Bekijk hier onze volledige collectie van wedstrijdschoenen.

× RunX staat klaar voor al je vragen