Skip to main content

RunX Apeldoorn heeft het geluk om geleid te worden door Seb Wiggemans, een gedreven ondernemer met een onuitputtelijke passie voor alles wat met hardlopen te maken heeft. Als we hem vragen wat hij het leukste vindt aan zijn werk, glimlacht Seb en zegt hij: “Het voelt niet als werken, elke dag mag ik over mijn grootste hobby adviseren.”

Voor Seb draait alles om het delen van zijn expertise en passie voor hardlopen met anderen. Hij geniet ervan om klanten te adviseren over de beste producten, omdat hij gelooft dat de juiste uitrusting een wereld van verschil kan maken bij het bereiken van hardloopdoelen.

Als het gaat om favoriete modellen en merken, heeft Seb een scherp oog voor kwaliteit en prestaties. Op dit moment loopt hij graag op de Endorphin-serie van Saucony, vooral de Elite en de Pro. Deze schoenen bieden niet alleen snelheid en responsiviteit, maar gaan ook nog eens lang mee dankzij de combinatie van superfoam en carbonplaat. Duurlopen doet Seb veel op de Adidas Supernova Rise, vanwege de uitstekende pasvorm en veelzijdigheid op verschillende terreinen.

Hoewel Seb geen specifieke mantra heeft voor het hardlopen, gelooft hij sterk in het stellen van goede doelen om naar toe te werken. Deze focus heeft hem geholpen bij het behalen van indrukwekkende prestaties, zoals het winnen van medailles op het NK junioren en het bereiken van succes met zijn club tijdens diverse kampioenschappen.

Buiten de winkel is Seb ook nauw betrokken bij de hardloopcommunity in de regio Apeldoorn. RunX Apeldoorn sponsort verschillende wedstrijden en evenementen, waaronder de Midwinter Marathon en lokale loopjes zoals de halve van Harderwijk en de IJsselloop in Deventer. Daarnaast ondersteunt RunX Apeldoorn meerdere atletiekverenigingen in de regio en zijn ze trotse shirt sponsor van STAA, een stichting die jonge talentvolle atleten uit Apeldoorn support om de top van Nederland te bereiken.

Seb’s toewijding aan de hardloopsport en zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap maken hem een ware inspiratie voor RunX Apeldoorn. Wil je meer weten over Seb en zijn passie voor hardlopen? Bezoek onze winkel en vraag het hem zelf!

× RunX staat klaar voor al je vragen