Skip to main content

Hardlopen is niet alleen een geweldige manier om in vorm te blijven, maar het is ook een passie voor veel mensen. Voor sommigen is het meer dan alleen een hobby – het is een manier van leven. Dit geldt zeker voor Jacques Kusters: de eigenaar van RunX Tilburg. We interviewden hem om te ontdekken wat hem drijft.

Het vrije ondernemerschap en het contact met klanten, collega’s en leveranciers


Als eerste vroegen we de eigenaar wat hij het leukste vindt aan zijn werk. Zijn antwoord was onmiddellijk: “Het vrije ondernemerschap en alle gesprekken met klanten, collega’s en leveranciers.” Hij geniet van het runnen van zijn eigen winkel en de mogelijkheid om zijn eigen beslissingen te nemen. Daarnaast is hij ook dol op het contact met zijn klanten en de relatie die hij met hen opbouwt. Hij houdt ervan om hen te helpen bij het vinden van de juiste hardloopproducten en hen te adviseren over training en voeding.

ON Cloudstratus – een favoriet model


Jacques loopt op verschillende merken schoenen, maar zijn favoriete model is de ON Cloudstratus. Dit vanwege het bijzondere dempings- en stabiliteitssysteem dat deze schoen biedt. Hij prijst de schoen om de perfecte balans tussen comfort en ondersteuning die het biedt tijdens het lopen.

Motivatie en mantra voor het hardlopen


We vroegen hem hoe hij zichzelf motiveert bij het hardlopen. Zijn antwoord was kort maar krachtig: “Door te denken aan het heerlijke gevoel wat de hardlooptrainingen oplevert.” Hardlopen geeft hem een gevoel van voldoening en hij weet dat hij altijd beter kan worden. Zijn mantra voor het hardlopen is: “Gisteren is geschiedenis, morgen een raadsel en vandaag een geschenk.” Dit herinnert hem eraan om in het moment te leven en elke dag te benutten om te groeien en te verbeteren.

20 Marathons gelopen


Jacques heeft inmiddels 20 marathons gelopen en elke marathon is voor hem weer een unieke ervaring. De spanning voorafgaand aan de start, de sfeer onderweg en het gevoel van overwinning bij de finish maken het voor hem een onvergetelijke ervaring.

Loopgroep en loopteam


Jacques ls voorzitter en trainer van gratis loopgroep Roadrunnergilze, maakt hij deel uit van een community van hardlopers die gemotiveerd en toegewijd zijn aan het verbeteren van hun vaardigheden. Dat geeft hem zelf ook veel inspiratie en motivatie. Maar zij zijn niet de enige in de regio die zich bezighouden met de loopsport. Het Loopteam RunX Tilburg is ook actief in de regio en hun inzet voor de sport is werkelijk indrukwekkend. Er zitten een aantal zeer getalenteerde atleten in het team en zijn betrokken bij verschillende evenementen in de omgeving.

× RunX staat klaar voor al je vragen