Skip to main content

Hardloopschema 5 km

Neem contact op voor een advies afspraak!

Wil je een vliegende start maken? Het volgen van een hardloopschema kan je inspireren, je helpen om een regelmatig ritme te vinden en biedt de structuur die je nodig hebt bij het beginnen met hardlopen. Bij RunX hebben we twee speciale 5 km hardloopschema’s ontwikkeld voor beginners: een voor absolute nieuwkomers en een voor beginners met enige ervaring. Ben je benieuwd welk schema het beste bij jou past? Ontdek meer over onze hardloopschema’s voor beginners.

Hardloopschema 5 km: schema voor een beginner

Wil jij beginnen met hardlopen, maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken? Met een hardloopschema voor 5 km van RunX maak jij een goede start.  Dit hardloopschema voor de beginner biedt een ideale afwisseling tussen hardlopen en wandelen, waarmee jij je conditie opbouwt. Het schema bestaat uit 12 weken waarbij je elke week een stapje extra zet, en zo opbouwt naar de wedstrijd 5 km. Heb jij vragen over ons hardloopschema 5 km of andere vragen? Kom langs in een van onze winkels of neem contact op!

Hardloopschema 5 km voor de absolute beginner

Heb je een lage conditie, overgewicht, of beschouw je jezelf als allesbehalve sportief? Dan biedt het hardloopschema 5 km voor absolute beginners in het hardlopen jou de perfecte start. Dit schema helpt je lichaam rustig wennen aan deze voor jou nieuwe vorm van lichaamsbeweging. Het programma omvat ook momenten waarop je alleen wandelt. Langzaam worden korte hardloopstukjes toegevoegd aan deze wandelsessies. Zo werk je gedurende 12 weken gestaag toe naar de 5 km!

Bekijk het hardloopschema 5km absolute beginner

Hardloopschema 5 km voor de beginner basisconditie

Beschik je al over een redelijke conditie, ga je vaker fietsen dan met de auto, of beoefen je regelmatig een andere sport? Dan vormt het hardloopschema 5 km voor beginners een geschikte basis voor jou. Dit schema bouwt het hardlopen ook op in tijdsduur, maar bevat minder wandelmomenten vergeleken met het schema voor absolute beginners.

Bekijk het hardloopschema 5km basisconditie

Bekijk onze producten

Onze winkels

Ontdek welke schoen het beste bij jouw stijl past!

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen