Skip to main content

Hardloopschoenen op maat

Hardloopschoenen op maat via RunX

Ben je op zoek naar de ideale hardloopschoenen die perfect passen bij jouw hardloopstijl? Schoenen die niet alleen comfortabel zitten, maar ook je hardloopprestaties naar een hoger niveau tillen? Bij RunX volgen we een unieke aanpak als het gaat om hardloopschoenen op maat. Onze benadering draait om het begrip belastbaarheid, oftewel, hoeveel kan jouw lichaam aan? Om de perfecte schoen voor jou te vinden, voeren we een uitgebreide analyse van je looppatroon uit en willen we meer te weten komen over jouw specifieke behoeften en wensen.

Hardloopschoenen op maat - RunX

Analyse voor hardloopschoenen op maat

Bij RunX passen we onze loopanalyse toe om hardloopschoenen op maat te maken, voor zowel heren, dames, als kinderen. Als je van plan bent om te gaan hardlopen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat het soepel verloopt, plezierig is en geen blessures veroorzaakt. De eerste stap hierbij is het kiezen van de juiste schoenen. In onze hardloopwinkel, RunX, staan we altijd klaar om je te assisteren bij het vinden van de perfecte hardloopschoenen op maat. Hoewel alle schoenen in onze winkels van hoogwaardige kwaliteit zijn, gaat het erom welke hardloopschoen het beste bij jou past, zowel voor hardlopen als wandelen. Daarom stemmen we elke schoen specifiek af op jouw situatie.

Dit realiseren we door middel van een uitgebreide RunX loopanalyse. We zetten jouw lichamelijke belastbaarheid centraal in onze meting, waarbij de essentiële vraag luidt: hoeveel kan jouw lichaam fysiek aan? Onze aanbeveling richt zich niet alleen op je voeten en benen, maar omvat ook een grondige bestudering van je gehele lichaam. Daarnaast verdiepen we ons in jouw doelen en persoonlijke verhaal. Door deze informatie te combineren met onze expertise, zijn we in staat de meest geschikte schoen voor jou te bepalen en op die manier de perfecte hardloopschoenen op maat vast te stellen.

Onze benadering van het vinden van de juiste hardloopschoen legt de nadruk op belastbaarheid. Hoeveel jouw lichaam kan verdragen, wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder jouw hardloopervaring, doelen en lichaamsconditie. Tijdens de loopanalyse bestuderen we onder andere:

1. Loopverleden

Hoeveel ervaring heb je met hardlopen en in hoeverre ben je fysiek getraind? Welke specifieke trainingsmethoden hanteer je en met welke frequentie train je per week? Loop je overwegend op stevige of juist zachte ondergronden? In het kort, jouw individuele verhaal is van cruciaal belang voor ons om een allesomvattend beeld te verkrijgen voor het samenstellen van hardloopschoenen op maat.

2. Doel

De keuze van de meest geschikte hardloopschoenen op maat hangt af van jouw doelen en achtergrond als hardloper. Ben je gefocust op het lopen van een 5 km, of streef je naar het volbrengen van een marathon? Wellicht is je doel minder specifiek, zoals het verbeteren van je conditie of werken aan je algehele gezondheid. Deze doelstellingen en jouw persoonlijke hardloopachtergrond spelen een essentiële rol bij het vinden van de juiste hardloopschoenen op maat.

3. Lichaam

We verzamelen gegevens over je lichaam door te starten met een voetscan van je onbedekte voeten. Hierdoor kunnen we nauwkeurig de drukpunten en de verdeling van druk onder je voeten analyseren. Na de voetscan maken we gebruik van een (high-speed) camera om videobeelden vast te leggen, waarmee we je loopstijl en de belasting op je (onder)benen, inclusief enkels, gedetailleerd in beeld brengen.

Elementen die we beoordelen tijdens een loopanalyse voor hardloopschoenen op maat:

• A) Door te kijken naar je onbedekte voeten, onderzoeken we de drukpunten, drukverdeling, breedte, lengte en hoogte van de wreef. We informeren ook naar eventuele voetproblemen om een volledig begrip te krijgen voor op maat gemaakte hardloopschoenen.

• B) Je lichaamsgewicht is van groot belang, samen met je loopstijl, bij de belasting van je hardloopschoenen. Bij een gemiddelde snelheid kan de impactbelasting twee tot drie keer je lichaamsgewicht zijn. Een goede afstemming tussen lichaamsgewicht en demping in de schoen is cruciaal, aangezien zowel onvoldoende als overmatige demping tot problemen kan leiden. Ook houden we rekening met je looptempo, persoonlijke voorkeur en het type ondergrond waarop je meestal loopt.

• C) Je blessuregeschiedenis is van belang. We overwegen blessures of afwijkingen die invloed kunnen hebben op de belastbaarheid bij het geven van aanbevelingen.

• D) We beoordelen de stand van je onderbenen, inclusief je enkelgewricht, knieën en de hoek tussen heup, knie en enkel (Q-angle).

• E) De totale lichaamshouding krijgt speciale aandacht. We observeren je houding tijdens het hardlopen op onze indoor testbanen of loopband.

• F) Jouw looptechniek is van groot belang. Een goede techniek verbetert de belastbaarheid tijdens het hardlopen. In onze RunX-winkels beoordelen we ook je looptechniek en voorzien we je van eenvoudige tips om deze te verbeteren. Daarnaast kunnen we je adviseren over lokale loopgroepen, atletiekverenigingen en personal trainers die je kunnen begeleiden bij het verbeteren van je techniek en conditie.

Onze winkels

Ontdek welke schoen het beste bij jouw stijl past!

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen