Skip to main content

We kijken er elke winter weer naar uit: het mooie weer tijdens de zomermaanden waarin we aangenaam naar buiten kunnen. Maar zodra het écht warm wordt, valt het mooie weer vaak vies tegen. Gelukkig kan ons lichaam zich aanpassen aan verschillende temperaturen waardoor het zichzelf kan beschermen tegen oververhitting. Wanneer zweten niet meer voldoende is, wordt het belangrijk om ons lichaam een handje te helpen.

Dat kun je het beste doen met zomerse hardloopkleding. Hardloopkleding is er voor alle weersomstandigheden en kan je lichaam helpen met zweet- en warmte afvoer. Functionele sportmerken zoals Craft en Fusion weten hier alles van. De hardloopkleding van deze merken is speciaal ontworpen om de prestaties van hardlopers te optimaliseren met oog op een lange gebruiksduur. Zo is het goed voor jou en het milieu.

Shirts & singlets

We raden je aan in de zomer te kiezen voor lichtgewicht en ademende hardloopkleding. In deze kleding zitten vaak mesh panelen. Dit zijn stukken stof met gaatjes op bijvoorbeeld de rug en de oksels. Deze speciale stukken stof zorgen ervoor dat de hardloopkleding snel droogt, goed ventileert en vocht afvoert.

Shorts

Het belangrijkste bij hardloopshorts is dat ze voldoende bewegingsvrijheid geven tijdens het hardlopen. Er zijn verschillende strakke en losse shorts waar je uit kunt kiezen. Door de technische verschillen in de shorts bij zowel Fusion als Craft, is er altijd een short die past bij jouw hardloopervaring en doel. Je wilt namelijk voorkomen dat de stof gaat schuren en irriteren. De strakke shorts zijn wat warmer dan de losse shorts en het is belangrijk dat de naden zacht zijn en de stof goed ademt.

Ondergoed

Vergeet niet dat ondergoed de gevoelige huid beschermt. Vandaar dat fijn hardloopondergoed waardevol is tijdens een training. Juist daar moet het zweet goed afgevoerd worden om irritatie te voorkomen. Gelukkig is hardloopondergoed vaak extra ademend zodat je het in de zomer niet nog warmer krijgt dan je het al hebt. Craft biedt verschillende soorten hardloopondergoed aan. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt zodat de stof niet tijdens het hardlopen omhoog kruipt.

Sokken

Zweetvoeten. Het is niet totaal onvermijdelijk tijdens het hardlopen, maar we kunnen ons lichaam helpen door goede sokken te dragen. Goede sokken kunnen een hoop irritatie en frustratie voorkomen. Warme en zweterige voeten kunnen namelijk snel gaan irriteren in je schoenen. Je hebt hardloopsokken voor alle weersomstandigheden, maar kies in de zomer voor een dunne en korte sok. Falke en Craft hebben een uitgebreid aanbod in sokken waardoor je precies de sok kunt vinden die bij jouw wensen past.

Pet

Een hardloop pet is in de zomer onmisbaar tijdens het hardlopen. Het verschil tussen een hardloop pet en een normale pet is dat een hardloop pet vaak mesh panelen heeft waardoor de warmte van je hoofd ook naar buiten kan. Craft biedt lichtgewicht petten aan die speciaal zijn ontworpen voor het hardlopen. Zo houd je met hoge temperaturen je hoofd koel tijdens een training of wedstrijd. Tevens beschermt een pet je hoofdhuid en gezicht tegen de zon tijdens het hardlopen.

× RunX staat klaar voor al je vragen