Skip to main content

Het is soms verleidelijk om de hele vakantie vrijaf te nemen. Uitslapen, een terrasje pakken… tijdens je vakantie kun je heel veel excuses bedenken om niet te hardlopen. Maar eigenlijk zijn er geen excuses nodig; je kunt zowel ontspannen als met mate trainen tijdens je vakantie!

  • Geniet van je rust

Hoera, uitslapen! Tijdens je vakantie hoef je vaak geen wekker te zetten. Verplicht jezelf absoluut niet om iedere dag (’s ochtends vroeg) hard te lopen, dan is de lol er snel vanaf. Ga bijvoorbeeld om de dag hardlopen, of wissel het eens af met een flinke wandeling of een leuke fietstocht. Je kunt ook een rustweek inbouwen, met minder trainingen en/of hersteltrainingen. Maar bedenk ook: na een lange, intensieve trainingsperiode mag je ook best een week niets doen. Dat betekent niet dat je conditie ineens verdwenen is!

  • Huisgenoten

‘Ik wil de kinderen/hond/mijn partner niet wakker maken’ – dat is geen excuus. Leg de avond van tevoren je trainingsspullen klaar, zo hoef je ’s ochtends niemand te storen. En wie weet staat tegen de tijd dat jij weer terug bent het ontbijt wel klaar!

  • Parcours in de omgeving

Wanneer je de omgeving niet (goed) kent, kan een passende route vinden een uitdaging zijn. Verblijf je in een hotel of hostel? Vraag dan eens of ze tips hebben voor routes in de omgeving. Of kijk eens op de websites MapMyRun of Strava voor tips van andere reizigers in de buurt. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en kiezen voor een heen- en weerparcours, of de route de dag van tevoren per auto of fiets te verkennen. Wie weet zie je een leuk (lunch)plekje waar je de volgende dag heen wil. 😉 En vergeet je mobiele telefoon niet, zodat je altijd iemand kan bellen. 

  • Kennis maken met locals

Hou je er niet van om in je eentje hard te lopen? Kijk eens in de omgeving van jouw vakantiebestemming of er hardloopclubs of loopgroepen zijn, leg contact en vraag of je een keer mee mag lopen. Een hele leuke manier om kennis te maken met locals! Ook zijn er op campings of in hotels vaak andere hardlopers die graag gezamenlijk een rondje willen lopen. 

  • Weersomstandigheden

Houd rekening met de weersomstandigheden tijdens jouw run: ga je naar een gebied waar het heel warm is of waar het heuvelachtig is, pas je trainingen daar dan op aan. Zorg dat je voldoende drinkt!

Wanneer je twee tot drie keer per week aan de slag gaat, gaat je conditie niet achteruit en verbrand je de nodige calorieën. Dan kun je met een gerust hart een extra biertje of toetje nemen. 😉 Veel loopplezier tijdens je vakantie!

Wil je nog meer tips over trainen tijdens de vakantieperiode neem dan contact op met jouw RunX winkel!

× RunX staat klaar voor al je vragen