Skip to main content
foto: Haarlems Dagblad / verslag: KAV Holland

Vermoeid maar zeer voldaan, dat was de reactie van de meeste deelnemers aan de KAV-Holland Compris cross. Afgelopen zondag.. zaterdag lag het parcours er tijdens de voorbereiding nog redelijk begaanbaar bij , maar door de aanhoudende regen op zondagochtend werd het een heel ander verhaal. Het gras veranderde op vele plaatsen in modderpoelen dus er werden hoge eisen gesteld aan de coördinatie van de lopers. Flink profiel onder de schoenen maakte veel verschil, een enkeling liep zelfs op voetbalschoenen. Kortom het was een zeer crosswaardig parcours en dat onder herfstige omstandigheden maakt het een geslaagde cross. We zagen veel lopers die al jaren aan onze cross deelnemen maar ook veel nieuwe gezichten zoals bijvoorbeeld een grote delegatie TDR-atleten uit Castricum. Zij leverden bij de heren (Stan Niesten) en bij de dames (Jennifer Gulikers) de winnaar. Waar normaal gesproken vaak een van de snelle atleten van Jaspers running Team met de hoofdprijs aan de haal gaat. Kortom er was volop strijd.

Ook binnen de diverse leeftijdscategorieën werd er volop gestreden voor de ereplaatsen, daarnaast waren er uiteraard ook velen die meer de strijd met de omstandigheden en zichzelf aan gingen. Tijd is dan wat minder belangrijk op een cross, gewoon lekker afzien dat geeft na afloop een kick en dat is waarvoor je het doet.

Bij de jeugd en de korte cross moest er een deel gezigzagd worden rondom een aantal bomen vlak voor de finish. Dit leverde vele glibber- en een aantal valpartijen op.. Ondanks het weer was de opkomst bij de jeugd ook groot. Waarbij veel jeugd van onze eigen vereniging zich in de strijd om de ereplaatsen mengde.

Na afloop was het gezellig druk in het restaurant waar onder het genot van koffie en appeltaart de verhalen werden uitgewisseld en er al weer vooruitgekeken werd naar de volgende cross van het RunX Haarlem circuit , dat is de Haarlemmermeercross die plaatsvindt op 11 december te Hoofddorp.

Uitslagen: klik hier

× RunX staat klaar voor al je vragen