Skip to main content

Nieuw in het assortiment: Sportvoeding van Maurten bij RunX Apeldoorn

Bij RunX Apeldoorn kun je nu ook terecht voor sportvoeding van Maurten. De sportvoeding van Maurten is anders dan andere sportvoeding. Het is gemaakt op basis van hydrogeltechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je koolhydraten, de belangrijkste brandstof tijdens je intensieve en langdurige inspanningen, makkelijker en sneller kunt opnemen en het vermindert de kans op maag- en darmklachten.

Wat maakt Maurten sportvoeding anders?
Hydrogeltechnologie houdt in dat de koolhydraten ‘verpakt’ zijn in water. Hierdoor wordt je maag een beetje voor de gek gehouden. Je maag denkt dat hij water doorlaat naar je darmen, maar in werkelijkheid laat hij een grote hoeveelheid koolhydraten door. In je darmen worden die koolhydraten snel omgezet in energie. Precies de energie die jij nodig hebt voor je prestatie.

Minder maag- en darmklachten
Tijdens je inspanning zijn je maag en darmen minder actief, doordat het meeste bloed naar je spieren gaat. Je maag en je darmen moet je daarom ook trainen, want hoe zwaarder de inspanning, hoe lastiger het is om de energie uit je sportvoeding op te nemen. De hydrogeltechnologie van Maurten maakt het makkelijker om die energie op te nemen. De kans dat je maag of je darmen gaan protesteren is kleiner en je kunt meer koolhydraten per uur verwerken. Hierdoor kun jij je richten op je PR.

Onze ervaring: neutrale smaak en andere structuur
Natuurlijk hebben de experts van RunX Apeldoorn de Maurten sportvoeding alvast voor je getest. Wat ons is opgevallen is dat de structuur en de smaak verschillen van de meeste andere merken sportvoeding. De gels zijn wat lobbiger en de smaak is neutraal en niet zo zoet. Medewerker Yvonne zegt hierover: “Ik moest wennen aan de structuur van de Maurten-gels, maar de neutrale smaak bevalt mij goed. Het zorgt ervoor dat de gels me niet gaan tegenstaan.”

Alleen natuurlijke ingrediënten
Maurten sportvoeding bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en maakt geen gebruik van smaak-, kleur- en conserveringsmiddelen. Ook de hydrogeltechnologie is op natuurlijke basis. Om de koolhydraten te ‘verpakken’ gebruikt Maurten alginaat (uit algen) en pectine (uit groente en fruit). Maurten is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De experts van RunX Apeldoorn raden je aan om sportvoeding altijd eerst uit te proberen tijdens je trainingen. Voor meer informatie of vragen over Maurten sportvoeding staan we voor je klaar!

× RunX staat klaar voor al je vragen