Skip to main content

Atleten hebben altijd moeite gehad om hun lichaam van brandstof te voorzien.

Tegen de jaren zestig realiseerden wetenschappers zich dat het drinken van koolhydraatoplossingen tijdens het sporten de prestaties verbeterde. Met een mengsel van suiker, zouten en limonade werd de eerste sportdrank geboren.

Maar koolhydraatrijke dranken kunnen problemen veroorzaken. Onze magen kunnen niet goed omgaan met hoge suikerconcentraties, wat vaak resulteert in een langzamere maaglediging en GI-problemen.

Bij Maurten hebben ze een nieuwe reeks sportbrandstoffen gelanceerd door gebruik te maken van hydrogeltechnologie om koolhydraatrijke en natuurlijke sportdranken en energiegels te ontwikkelen die ons lichaam kan verdragen.

Op basis van uitsluitend natuurlijk ingrediënten

Met het gebruik van hydrogeltechnologie heeft Maurten de hoeveelheid koolhydraten verhoogd, het risico op gastro-intestinale problemen verminderd en alle onnodige ingrediënten verwijderd die uw prestaties niet ten goede komen.

Twee keer zoveel energie – de Drink Mix 320 bevat bijna 14 procent – of 80 gram – koolhydraten wanneer gemengd. Dat is ongeveer twee keer zoveel energie ooit voor mogelijk gehouden in een sportdrank.

Geen toegevoegde smaak – Bij Maurten is men niet onder de indruk van kunstmatige smaken. Wat u binnenkrijgt, merkt u aan de smaak van onze drankmixen.

Schoon – geen toegevoegde kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Maurten sportbrandstof bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Niets meer en niets minder dan wat nodig is.

DRANKJES: HOE WERKT HET?

Meng de Drink Mix 320 en 160 met water en je hebt een vloeibare sportdrank met hoge concentraties koolhydraten. De drank wordt onmiddellijk omgezet in hydrogel in de zuurgraad van de maag, waarbij de koolhydraten worden ingekapseld. De hydrogel zorgt vervolgens voor een soepel transport van de sportdrank door de maag naar de darm waar het water, zout en koolhydraten worden opgenomen.

GEL: HOE WERKT HET?

De GEL is een hydrogel – een biopolymeermatrix die koolhydraten vasthoudt. Het is gebaseerd op hetzelfde concept als alle Maurten dranken, waarbij de hydrogeltechnologie een soepeler transport van koolhydraten door de maag naar de darm mogelijk maakt, waar de koolhydraten worden opgenomen. In het geval van deze dranken wordt de hydrogel gevormd in de zuurgraad van de maag – maar de GEL is een hydrogel die tijdens de productie wordt gevormd door natriumalginaat en calciumcarbonaat onder exacte omstandigheden te combineren.

MAAK KENNIS MET DE HYDROGEL

Hydrogels worden veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, vaak als verdikkings- en structureringsmiddelen. Een hydrogel is een structuur op biopolymeer- en waterbasis met zeer kleine poriën. Als een driedimensionaal netwerk met het vermogen om water vast te houden, ziet het eruit en gedraagt ​​het zich een beetje als een keukenspons.

Bij Maurten hebben ze een manier gevonden om hydrogels te maken met natuurlijke voedingsingrediënten. En ze hebben de structuur gevuld met de meest efficiënte energiebron die er is: koolhydraten.

De hydrogels in de sportdranken zijn opgebouwd uit de combinatie van twee natuurlijke ingrediënten:

  • Alginaat – gewonnen uit de celwanden van bruine algen.
  • Pectine – gevonden in appels, citroenen, wortelen en tomaten, om er maar een paar te noemen.

Deze twee voedingsvezels worden al tientallen jaren gebruikt in de voedingsindustrie. Gecombineerd onder precies de juiste omstandigheden vormen alginaat en pectine een pH-gevoelige hydrogel.

× RunX staat klaar voor al je vragen