Skip to main content

Na de introductie van de totaal vernieuwde Asics Kayano 30 (lees hier) is nu de vertrouwde GT 2000 aan de beurt voor een make-over. De Asics GT 2000 is al jaren het ‘kleine’ broertje/ zusje van het vlaggenschip, de Kayano. Dat kleine broertjes/ zusjes groot worden is te zien aan de nieuwe GT 2000 12. 

De GT 2000 12 is het nieuwe model van Asics in de GT 2000 serie. Het is een allround dagelijkse trainingsschoen met een lichte mediale ondersteuning op basis van het 3D Guidance systeem. Waar bij de voorgaande GT 2000 modellen sprake was van een 2e hardheid aan de mediale zijde van de tussenzool is dat bij model 12 niet meer het geval.

Het nieuwe FF Blast Plus materiaal in de dempende tussenzool zorgt voor een comfortabele demping en afwikkeling. Het landingsgedeelte, buitenzijde van de hak, is zo gemaakt dat je wat meer demping hebt in het hielgedeelte wat in combinatie met de Pure Gel, het bredere platform en de kuipconstructie voor de nodige stabiliteit en begeleiding bij de afrol zorgt.

 

Pasvorm

De maatvoering van de GT 2000 12 is vergelijkbaar met zijn voorganger. Het nieuwe bovenwerk van jacquard-mesh en de elastische neopreen tong zorgen voor een aangename pasvorm en steun.

De schoen zit wat compacter om de voet als de GT 2000 11 en is geschikt voor normale en wat smallere voeten. De stevige hielkap omsluit de hiel goed.

Ervaringen tijdens het lopen

De dikte van de dempende tussenzool is toegenomen en bestaat nu volledig uit Flyte Foam Blast Plus materiaal met Pure Gel onder de hiel. De schoen voelt lichter en qua demping comfortabeler aan en is ook wat responsiever. Daardoor als trainingsschoen ook wat meer geschikt voor snellere duurlopen en intervaltraining. 

 

Stabiliteit

Door de bredere zoolbasis, de kuipconstructie, de flarestand op de voorvoet en het 3D Guidance systeem is de schoen behoorlijk stabiel. Het guidance systeem geeft wat meer steun/tegendruk naarmate je hielbeen sneller naar binnen kantelt. Dit 3D guidance system zit ook in de Asics Gel Kayano 30, die is merkbaar een stuk stabieler. Je ziet vergelijkbare stabiliteitsconstructies gericht op guidance, in plaats van een hard blok aan de binnenkant, bij bijvoorbeeld de Brooks Adrenaline GTS of een Brooks Glycerin GTS. De GT 2000 11 geeft door de 2e hardheid meer continue steun, de GT 2000 12 is adaptiever en speelt beter in op variatie in impact, snelheid, paslengte en pasfrequentie. Tijdens de gebruikelijke Arion-test zien we dat de GT 2000 11 stabieler is voor zwaarder overpronerende lopers. De GT 2000 12 is dynamischer en wikkelt iets soepeler af. 

Heb je meer stabiliteit nodig dan is de Asics  GT4000 een uitstekend alternatief

 

Voor welk type loper geschikt

De schoen is geschikt voor mensen die een comfortabele stabiele schoen zoeken voor dagelijkse trainingen op verschillende soorten ondergrond. De nieuwe inzichten op het gebied van stabiliteit (adaptieve stabiliteit) zijn in deze schoen verwerkt. De tussenzool  geeft veel demping, maar is daarnaast ook redelijk reactief. De schoen is uitermate geschikt voor rustige duurlopen op constante snelheid en voor de langere duurlopen in het kader van trainingen voor de halve- en hele marathon.

 

Specificaties ASICS GT 2000 12  ASICS GT 2000 11
Gewicht 235 gr (W/8), 270 gr (M/9) 235 gr (W/8), 275 gr (M/9)
Hoogteverschil 8 mm 8 mm
Drop (hiel/voorvoet) 35 mm/27 mm (W)

36 mm/28 mm (M)

22 mm/14 mm (W), 

23 mm/15 mm (M)

Categorie Stabiliteit/Guidance Stabiliteit/Guidance
Gebruik Dagelijkse training Dagelijkse training

 

× RunX staat klaar voor al je vragen