Skip to main content

De launch van de nieuwe ON Cloudsurfer is 23 maart 2023.
Ik mocht hem al testen. 13 Jaar geleden kwam de Cloudsurfer op de markt en groeide uit tot een icoon. Nu spectaculair vernieuwd.

De eerste blik uit de doos laat een totaal veranderde schoen zien. De clouds, waar ON bekend om staat, zijn nog indrukwekkender dan zijn voorganger. Lijkt een beetje op de Cloudmonster.

Door deze Clouds heb je horizontaal en verticaal demping wat er weer voor zorgt dat je het hele onderste gestel traint. In feite sta je op deze schoenen altijd “aan”.
Meteen bij het aandoen van de schoen valt op dat deze onmiddellijk goed aansluit en heerlijk om de voet vormt. Bijzonder dat was bij z’n voorganger iets anders. Je voelt een zéér comfortabele demping – niet te zompig maar je voeten staan op een zacht voetbed.
Tijdens mijn warming-up, loopscholing en intensieve kerntraining voel je dat de schoen goede ondersteuning geeft en de juiste demping. En bij mijn duurloop merk ik veel comfort en voldoende stabiliteit. Wat een genot om op deze schoenen te lopen! Deze nieuwe Surfer zal veel (neutrale) lopers aanspreken. Het is een schoen voor zowel de beginnend als gevorderde loper. Lekkere schoenen  voor je opbouwende loopschema naar een bepaalde afstand, rustige lange duurloop of pittige interval.

 

Voor een aangepaste en gespecialiseerde versie van de kenmerkende CloudTec®-technologie lieten ze niets aan het toeval over. Met behulp van FEA-technologie (simulatieprogramma F1 / NASA dat impact berekent en waarmee ze exact konden bepalen hoe ze Cloudtec Phase moesten bouwen om zo min mogelijk impact op het lijf te krijgen en een zo soepel mogelijke afwikkeling te creëren) hebben ze de optimale tussenzool gecreëerd voor een naadloze gewichtsoverdracht van hiel tot teen. Het heet CloudTec Phase™ en introduceert een nieuw tijdperk van demping.

In CloudTec Phase™ storten de door de computer gegenereerde wolken naadloos in elkaar als dominostenen wanneer je voet landt. Het resultaat? Superieure, verbeterde demping en een zachtere, soepelere overdracht van hiel tot teen.

Om water te besparen, wordt het garen van de Cloudsurfer gekleurd met behulp van een dope verfproces dat 90% minder water vereist dan bij standaardtechnieken. Ze hebben ook de plastic overlays achterwege gelaten en het totale gerecyclede materiaal van de schoen verhoogd tot 30%.

× RunX staat klaar voor al je vragen