Skip to main content

Het RunX Haarlem Cross Circuit is, sinds 1989, een jaarlijks terugkerend circuit van crosslopen in Haarlem en omstreken.

Crossen is heerlijk hardlopen over geaccidenteerd terrein in de wintermaanden, waarbij je ook nog aan techniek en interval werkt, een ideale voorbereiding op jouw komende weg- en baanwedstrijden. Maar bovenal voor de winterklassieker de Halve van Egmond. Na de 4 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. De beste 3 klasseringen tellen mee voor dit eindklassement. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen.

Traditiegetrouw wordt er gestart op Wheelerplanet  Spaarndam met de KAV Holland Cross op zondag 5 november. Zondag 10 december volgt de AV Haarlemmermeer Cross in Hoofddorp. In 2024 gaan we verder met de AV Suomi Beeckestijn Cross op zondag 28 januari en sluiten we zondag 11 februari af met de Mooie Nel Cross van Loopgroep 03 en AV Haarlem.

Cross-/Trail clinic

Om zo beslagen mogelijk te ijs te komen, organiseert RunX Haarlem voorafgaand aan het Cross Circuit een Cross/Trail Clinic op zaterdag 21 oktober (10.30-11.30) op Schoteroog/Mooie Nel. Hierbij kan je ook diverse cross/trail-schoenen van Saucony testen. Deelname is gratis, maar je dient wel vooraf in te schrijven via info@runxhaarlem.nl (uiterlijk 18 oktober!). Geef dan wel je naam, e-mail en 06-nr door.

Agenda

21 oktober 2023 RunX Haarlem – Cross/Trail Clinic Schoteroog – Paviljoen Loef Haarlem verslag/foto’s

5 november 2023 RunX Haarlem – KAV Holland Cross Spaarndam uitslagen verslag

10 december 2023 RunX Haarlem – AV Haarlemmermeer Cross Hoofddorp uitslagen verslag/foto’s

28 januari 2024 RunX Haarlem – Beeckestijn Cross van AV Suomi uitslagen foto’s verslag filmpje

11 februari 2024 RunX Haarlem – Mooie Nel Cross van Loopgroep 03 en AV Haarlem 

2 maart 2024 18.30 Prijsuitreiking Eindklassement (top 3 per categorie) bij RunX Haarlem, Kruisstraat 7, Haarlem

Tussenstand

De prijsuitreiking voor de top 3 per categorie (min. 3 deelnames!) zal zaterdag 2 maart vanaf 18.30 bij RunX Haarlem in de Kruisstraat 7 plaatsvinden. 

× RunX staat klaar voor al je vragen