Skip to main content

RunX/ Loopgroep03/AVHaarlem Mooie Nelcross 2024

De laatste cross in het RunX crosscircuit is een hele mooie geworden. Perfecte omstandigheden op het Schoteroog ( de Teletubbieheuvel) en een mooi aantal deelnemers. De cross is een samenwerking van Loopgroep03 en AV Haarlem. Gesteund door RunX.
De pupillen startten nog met een heel kleinmotregentje, maar daardoor gingen ze niet minder enthousiast meteen de heuvel op! De enthousiaste ouders stonden ook flink aan te moedigen langs het parcours. De 1,6 km werd bij de jongens gewonnen door Brendan Langelaan, op de voet gevolgd door Rune Gerritze en Tobias Limonard. . Bij de meisjes was Josefien van Veen met afstand de winnares. Eva Diepring ( 2) en Fien van de Kleij (3) volgden.
Mooi om het enthousiasme van de jongste lopers en loopsters te zien.

De CD Junioren en Ab Junioren waren goed vertegenwoordigd. Het was inmiddels droog geworden en het parcours was goed begaanbaar. Timo Limanrd won afgtekend bij de CD junioren, Tijn Berkhout (2) en Jordy Bottelier (3) maakten er een spectaculaire eindspraint van met z’n tweeën.
Bij de meisjes CD ging de strijd , net als vorig jaar tussen Esméé Kriger en Bo van der Kleij. He verschil was nu ietsje groter in het voordeel van Esmée. Is Stroet volgde op de derde plek.
De Ab junioren was voor Maud van Noord een makkie. Ze won overtuigend als enige deelneemster. Bi de jongens was de strijd iets groete maar Niek Bleek was toch net iets te sterk voor Thijmen van der Burg en Rens Denneman. .
De start van de 4,6 en 9,2 km was spectaculair. Vooral door de scherpe bocht de heuvel op! Niet iedereen kon zich staande houden. Het werd een mooie strijd over Een best zwaar parcours (volgens de deelnemers). Winnaars bij de dames waren Emma Kok (vr senioren) Marliz Altema (vr 35+) en Sabine Hannema ( vr 45+). Bij de heren 9,2 km was Frank Smithuis overall de snelste. Dorus de Groot Ralph Apeldoorn en Marco Buitenhorn wonnen de eerste prijs in hun categorie.
Alles bij elkaar was het een sfeervolle cross en ook soep van paviljoen Loef na afloop liet zich ook goed smaken.


Foto’s : In beeld | Loopgroep 03

Uitslagen

Tussen/Eindstand

× RunX staat klaar voor al je vragen