Skip to main content
Er werd hard gelopen!

Een snel parcours, goed weer en snelle lopers. Het beloofde op voorhand een mooie run te worden. En dat werd het ook. Met een bescheiden, maar snel deelnemersveld op de 5KM begon de RunX Summer Run goed. Vanaf de start onder de On Running boog werd er direct hard gelopen. Met een voorfietser werd de route aangegeven. De 5km liep 3 keer een complete buitenlus over het Wheelerplanet parcours in Spaarndam.

Julian Steenman kwam met een tijd van 15.33 als 1e man over de finish. Gevolgd door Adriaan Kroonenberg in 15.41 en als 3e, met een tijd van 16.48, kwam Niek Bleeker over de finish.

 Aurora Papotti was de 1e dame met een tijd van 19.07 gevolgd door Inez Bernard in 19.25 en Lotte de Jong met 20.03.

Hiermee was de standaard gezet. En werd nog maar eens benadrukt dat het om een écht snel parcours ging.  De eerste 11 mannen kwamen binnen onder 20 minuten. De dames liepen allemaal binnen de 26.09. Ad Hendrikse eindigde als laatste loper met een zeer nette tijd van 29.03. Daarmee waren alle 38 lopers onder de 30 minuten binnen.

Langzaam kwamen er meer wolken en daalde de buitentemperatuur iets. Onder de 10KM lopers liep de spanning op en werd er driftig warmgelopen op het rechte stuk. De startvakken waren ingedeeld op verwachte eindtijd en de deelnemers namen keurig plaats in het juiste vak. De snelste lopers voorop. Ook hier werd vanaf de start direct het tempo gezet. Voorfietser Nico moest gelijk flink doorfietsen om voor de eerste lopers te blijven. Het was een divers deelnemersveld waarbij er zowel gestreden kon worden om de 1e plaats, als in winnen in teamverband.

Om de 10km goed te kunnen volbrengen werd er eerst een hele ronde over het parcours hardgelopen, van de buitenlus naar de binnenlus en dan over start/finish. Daarna was het nog 4 keer alleen over de buitenlus. Voor de toeschouwers was dit erg leuk, aangezien ze hun favoriet 5 keer langs zagen komen. De wateraangevers hadden een pittige taak, met sommige deelnemers die elke ronde een bekertje kwamen halen. Vanaf de start was Guus Reurink gedreven om als 1e over de meet te komen, dit lukte hem in een tijd van 32.16. Erik Kallenberg werd 2e met 32.48 en onze ‘eigen’ Tijn van Zijl werd 3e met een tijd van 33.07. 

De dames lieten ook zeker van zich horen, Natascha Schippers eindigde als 1e vrouw in 37.00 gevolgd door Eline Keet in 37.50 en Hester Bisscheroux werd 3e met 41.19.

Daarmee was de individuele competitie beslist. De strijd om de 1e plek in het teamverband ging onverminderd door. De 3 snelste lopers van elk team konden zorgen voor winst of verlies. Team Running Holland (Frans Crul, Quinten Volleman, Natascha Schippers, Lau Akkersmans en Gerben Nieuwland) werd 1e met een totaaltijd van 1.49.11. Op de 2e plek eindigde KAV Dinsdag (Remmert Dekker, John Collingham, Rudi Kalter en Cindy Elsnerus) met een totaaltijd van 1.52.20 en als 3e kwam Team RunX Haarlem (Tijn van Zijl, Mark Melman en Stefan van der Pols) met een totaaltijd van 1.53.32.  

Er werd enorm hard gelopen, met 34 lopers onder de 40 minuten.

De laatste lopers waren Carla den Braber en Vittoria Keeman. Carla van Fiht wist haar pupil in 1u 7min. over de finish te krijgen. Knap gedaan! Daarmee kwam de allereerste RunX Summer Run tot een zeer geslaagd einde. De lopers kregen een welverdiende consumptiemunt en RunX bidon als herinnering.

Deze eerste editie was onmogelijk geweest zonder de hulp van onze vrijwilligers, de hulp van Han Wolsing en zijn dochter Aniek, die met ON Running testschoenen én een startboog aanwezig was. Wheeler Planet Spaarndam onder leiding van Sonja van der Putte en alle deelnemers die hard gelopen hebben.

Bedankt! En tot de volgende editie!

Uitslagen

Foto’s

10km Teamloop Top 3
10km Top 3 Heren
10 km Top 3 Dames
5km Top 3 Dames
5km Top 3 Heren
× RunX staat klaar voor al je vragen