Skip to main content

De Shokz koptelefoons zijn gemaakt om mee te sporten. Geen zweterige koptelefoon, oortjes die eruit vallen of die je volledig afsluiten van andere geluiden. Deze Bluetooth – koptelefoon zit niet in je oren maar op je jukbeen en maakt gebruik van Bone-conduction. Het grote voordeel is dat je zowel muziek als ook je omgevings-, en verkeersgeluiden kunt horen. Dus voor iedere hardloper, maar ook voor mensen op de fiets een hele veilige manier van muziek luisteren. 

Wat is Bone-conduction/Botgeleiding?

Botgeleiding is de overdracht van geluistrillingen naar de botten van het binnenoor( slakkenhuis), waardoor je geluid kunt waarnemen zonder de gehoorgang te blokkeren. Nog eenvoudiger gezegd, het is geluid dat rechtstreeks naar het binnenoor wordt gestuurd, zonder dat het via het trommelvlies hoeft te gaan. Het is dus eigenlijk een kortere weg naar het horen van geluid. 

Alle Shokz zijn voorzien van 2 transducers aan iedere kant. Deze tranducers die vlakbij het jukbeen zijn geplaatst zetten audiosignalen om in mechanische energie ( trillingen) die vervolgens naar je jukbeenderen worden gestuurd. Titanium in het frame van de koptelefoons zorgt ervoor dat ze licht van gewicht zijn en om geluidsgolven goed en efficiënt te geleiden. 

Voordelen van de Shokz Open Ear technologie

1) Veiligheid. Blijf bewust van je omgeving ( fietsers, auto’s, overig verkeer, dieren, mensen die tegen je praten enz.) terwijl je naar muziek luistert. 

2) Comfort. Deze koptelefoon zit buiten het oor en zit comfortabel aan de achterkant van het hoofd. Ook bij intensieve sporten blijft de koptelefoon goed zitten.

3) Hygiëne. Geen zwetende oordopjes in de gehoorgang. Je kan de Shokz koptelefoon eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. 

4) Verbinding. Je hoeft niet te kiezen tussen praten met je hardloopmaatjes of naar muziek luisteren. Het kan tegelijk.

× RunX staat klaar voor al je vragen