Skip to main content

Strava?

Als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd. Dit is een veelgehoord gezegde onder (de fanatieke) hardlopers. Maar wat is Strava eigenlijk? Strava is het social media kanaal voor enthousiaste sporters. Niet alleen hardlopers maar ook wandelaars, fietsers en vele andere sporters kunnen op dit platform terecht.

Het platform is ideaal om je activiteiten bij te houden. Het geeft op een overzichtelijk manier je trainingen weer en geeft je inzicht in je prestaties. Daarnaast is het mogelijk je vrienden te volgen waardoor je op de hoogte blijft van hun trainingen. En heeft iemand een goede prestatie geleverd dan kun je hem of haar belonen met een ‘kudo’. Een kudo is de like zoals we die kennen van bijvoorbeeld Facebook.

Maar Strava heeft meer mogelijkheden! Je kunt je prestaties met alle sporters vergelijken op segmenten. Dit zijn trajecten die iedereen kan aanmaken. Strava vergelijkt jouw prestatie op dat traject met alle sporters die hier langs zijn gekomen.

Het is mogelijk om kosteloos een account aan te maken. Maar pas op: het gebruik van de app kan voor sporters verslavend zijn. Wil je verdere verdieping in bijvoorbeeld de klassementen? Dan is er de mogelijkheid om over te stappen naar een betaald account. Ben je een beginnende loper en wil je wel graag een overzicht van je trainingen, maar wil je je prestaties nog even voor jezelf houden? Dan heeft Strava de privémodus en blijven je gegevens alleen zichtbaar voor jezelf.

Als RunX zijn we zelf ook actief op Strava. Klik hieronder op de link van de winkel in jouw buurt en volg ons!

RunX Apeldoorn: https://www.strava.com/clubs/runxapeldoorn
RunX Groningen: https://www.strava.com/clubs/runxgroningen
RunX Haarlem: https://www.strava.com/clubs/runxhaarlem
RunX Tilburg: https://www.strava.com/clubs/runxtilburg
RunX Twente: https://www.strava.com/clubs/runxtwente
RunX Zaandam: https://www.strava.com/clubs/runxzaandam

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen