Skip to main content

Terugblik: De Egmond Halve Marathon  

Op 12 januari stonden maar liefst 17.000 lopers aan de start van de Egmond Halve Marathon. Een geslaagde én zware editie: de wind speelde een grote rol. Maar dat mocht de pret niet drukken. RunX Haarlem en Zaandam zijn sinds dit jaar trotse sponsor van dit unieke evenement. We nemen je graag mee met een terugblik op de 48e editie.

Een pittige editie

De Egmond Halve Marathon van 2020 was pittig. Heel pittig. Net als alle andere edities van deze loop, trouwens. Door de tegenwind op het strand is het eigenlijk altijd zwoegen. En dat vind je bij geen enkele andere run zo sterk als bij deze. Want Egmond is Egmond. Je past je aan, aan de omstandigheden, en juist dat maakt het zo bijzonder. Het is wel heel belangrijk dat je Egmond niet vergelijkt met andere tijden die je loopt tijdens een halve marathon of 10 km. 

Van 160 naar 80 kilo

Wat deze editie extra speciaal maakte, was de deelname van Roy Ruijter in het businessteam van RunX. Roy is enorm afgevallen. Hij ging van 160 kilo naar 80 kilo. Door te weinig beweging en te veel ongezond eten kwam zijn gezondheid dusdanig in gevaar dat actie een must was. Onder begeleiding is hij gaan bewegen. Het begon met wandelen en uiteindelijk ook hardlopen. Dit, in combinatie met gezond eten en een maagverkleining, zorgde ervoor dat hij veel gewicht verloor. Roy is nu een gezonde vent en een fervent hardloper geworden; hij heeft inmiddels 3 marathons achter de rug. Een goede aanwinst voor het RunX team dus. Met zijn mentaliteit heeft hij een mooie tijd neergezet van 01.49:56. Dit biedt perspectieven om ook zijn marathontijd te verbeteren.

 width=

 

Trotse sponsor

RunX Haarlem en Zaandam zijn trotse sponsor van dit evenement. Waarom juist deze loop? Omdat het een loop is met traditie en met veel beleving. Daarnaast is het de openingsklassieker van het nieuwe jaar. Veel klanten en medewerkers van RunX lopen mee, waardoor niet alleen de dag zelf een belevenis is, maar ook de aanloop er naartoe. We doen veel aan voorbereiding door goed advies te geven aan onze klanten en we organiseren diverse evenementen zodat de lopers alvast kennis kunnen maken met het strand en de duinen.

Tot 2021!

We kijken nu al uit naar volgend jaar! Een tip: train speciaal op het lopen met wind tegen. Leer je krachten verdelen en oefen tijdens andere loopevenementen op het lopen in een groep. Zo hoef je niet alleen tegen de wind op te boksen. Ook volgend jaar staan er weer veel voorbereidingsevenementen op het programma. Dus wil je in 2021 goed voorbereid aan de start komen in Egmond? Kijk dan naar de mogelijkheden in het voortraject, waarin je de DEM Denneman Strandcross, de Midwinterduinloop en de RunX/Egmond trainingsloop zeker terugvindt.

Leave a Reply

× RunX staat klaar voor al je vragen