Hardloopanalyse

Je wilt een afspraak maken voor een loopanalyse in onze winkel in Twente. Een afspraak is handig, maar niet noodzakelijk.

Wat doen we tijdens de loopanalyse? 
Allereerst stellen we vragen over jouw trainingsachtergrond. Waar loop je? Sinds wanneer loop je? Hoe vaak loop je? Welk doel heb je? Train je met schema of club? Loop je klachtenvrij?

Je kunt je voorstellen dat een hardloper die elke dag traint een andere kijk op  hardloopschoenen heeft dan iemand die een keer in de week loopt.

Oude schoenen

Als je al langer loopt is het handig om je oude schoenen mee te nemen, zeker wanneer er sprake van blessureleed is. We halen een hoop informatie uit je oude hardloopschoenen. Aan het slijtagepatroon zien we de landing en de afzet. We voelen aan de tussenzool om te zien waar de schoen zwaar belast wordt en beoordelen opvallende slijtage.

We beoordelen de inlegzolen op het drukverloop en bekijken daarnaast jou blote voeten op opvallende zaken, zoals blauwe nagels, eeltvorming en stand van de tenen.

Videoanalyse

Nu ga jij aan het werk. We filmen je looptechniek met verschillende hardloopschoenen. Wij beoordelen jouw looppatroon en kijken onder andere naar de landing, voetplaatsing, voetafwikkeling, knie-inzet, hipdrop en pasfrequentie, Dan bepalen we samen welke hardloopschoenen het beste bij jou passen.

Maak hieronder een afspraak voor een loopanalyse. Een afspraak is handig, maar niet noodzakelijk. De loopanalyse is gratis, maar we gaan er natuurlijk wel vanuit dat jij de nieuwe schoenen bij ons koopt!