Skip to main content

Een uniek hardloopevenement in Apeldoorn.

Sinds 2023 heeft Apeldoorn er weer een uniek evenement bij: De wereldrecordraces. Dit jaar wordt voor de tweede keer dit hardloopevenement gehouden waarbij deelnemers op 1 dag alle klassieke afstanden lopen uit de olympische loopsport. Dat betekent in dit geval een 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5.000m, 10.000m en de marathon.

In dit format wordt degene die gemiddeld gezien over alle afstanden het dichtst bij de wereldrecords kan komen de winnaar. Door je tijd op een afstand te vergelijken met het voor jou geldende wereldrecord (mannen of vrouwen) kun je een factor bepalen. Stel je loopt als man 19.16 (exact 2 keer het wereldrecord) op de 100m heb je dus een factor van 2. Door aan het eind van de dag het gemiddelde van de 8 factoren te berekenen kan gekeken worden wie er het beste gepresteerd heeft. Het is dus de ultieme strijd tussen korte en lange afstandslopers en ook een unieke strijd tussen mannen en vrouwen.

Naast de individuele meerkamp over acht loopafstanden is er dit jaar ook een teamestafette. Een team bestaat uit 4 personen en elk persoon loopt 2 afstanden naar keuze. Je hoeft niet allemaal tot een (zelfde) atletiekvereniging te horen om een team aan te maken.

Schrijf je snel in!

Er is plaats voor maximaal 32 individuele deelnemers en 32 teams.


Meer informatie / inschrijven

× RunX staat klaar voor al je vragen