Skip to main content

We nemen je mee in onze ervaring van de Adidas Adizero Boston 12 en de Adizero Adios Pro 3. Dé hardloopschoenen voor wedstrijden, de schoenen die snelheid bieden maar ook comfort ontbreekt hierin zeker niet. De Adidas Adizero Boston 12 en de Adidas Adizero Adios Pro 3 zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar. Benieuwd wat wij bij RunX van deze schoen vinden? Lees dan snel verder!

De pasvorm

De pasvorm van beide modellen is slank en comfortabel. Waarbij de Pro wel duidelijk slanker om de voet valt en iets kleiner zit. Het bovenwerk van de Adios Pro 3 is een enkelvoudig mesh constructie met verstevigen rondom de hiel en de voorvoet. De tong is enkelvoudig en heeft geen padding. 

De Adizero Boston 12 heeft een heel ander soort bovenwerk, veel dichter van structuur. Daarnaast zitten er zowel aan de binnen- als buitenzijde extra verstevigingen, hierdoor zit de schoen steviger en stabieler om de voet. De tong heeft een lichte padding en zit daardoor comfortabel. De Boston 12 heeft een hielkap en geeft daarmee extra steun aan het hielbeen. 

Zool/ dempingsmateriaal

De Adios Pro 3 heeft een zool volledig uit Lightstrike Pro. 

Dit is een reactief schuim. In de zool zitten carbon ‘Rods’ verwerkt, welke zorgen voor stabiliteit en energie teruggave. 

De Boston 12 heeft een toplaag van Lightstrike pro met daaronder een EVA demper. Hierdoor heb heb je wel de voordelen van het Lightstrike materiaal, maar de stabiliteit en de duurzaamheid van een EVA demper. Ook de Boston 12 is voorzien van Carbon ‘Rods’.

Tijdens onze Arion test zien we een opvallend verschil tussen beide schoenen. Om zeker te zijn van de testresultaten hebben we met twee verschillende lopers getest. De uitkomst was opvallend genoeg gelijk. De Boston 12 presteert op de korte afstand en snelheid beter dan de Adios Pro 3. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat het Lightstrike pro foam met de Carbon Rods pas echt gaan werken vanaf een bepaalde input (als in meer energie/snelheid erin, meer eruit).

Ben je een gevorderde loper en ben je op zoek naar een eerste wedstrijdschoen, die zowel comfort als snelheid geeft, dan past de Adizero Boston 12 goed bij je. Heb je al meer wedstrijd ervaring en ben je klaar voor een écht snelle hardloopschoen, dan is de Adios Pro 3 een aanrader. 

× RunX staat klaar voor al je vragen