Skip to main content

AfterShokz werkt als sinds 2011 aan de beste bone conduction koptelefoons, is marktleider in sportkoptelefoons met bone conduction en biedt verschillende modellen die geschikt zijn voor diverse sporten.

De atleten van Team 4 Mijl testten de afgelopen weken de Aftershokz OpenMove en hun ervaringen lees je in deze blog!

EVEN WENNEN

Nick“Bij de eerste keren dat je de aftershokz gebruikt is het even wennen aan de manier van hoe hij bij je oren zit. Installeren is niet eens nodig. Alleen even koppelen met je horloge (die een muziek functie heeft) of je telefoon en je kunt gelijk aan de slag.”

Danique“De eerste keer dat ik de aftershokz met mijn telefoon verbond moest ik wel even op het bijgeleverde papiertje kijken hoe ik ze kon verbinden maar het bleek heel simpel te zijn en ze verbonden toen heel makkelijk met mijn telefoon. De keren daarna verbonden de oortjes ook onmiddellijk met mijn telefoon als ik ze aanzette.”

Team 4 Mijl atlete Danique

BONE CONDUCTION TECHNOLOGIE

AfterShokz bone conduction koptelefoons genereren kleine trillingen die via je jukbeenderen direct naar je binnenoor gaan. Hierdoor blijven je oren vrij om de geluiden van je omgeving op te vangen.

De OpenMove maakt gebruik van 7e generatie bone conduction technologie. Met de OpenMove kan iedereen veilig naar muziek luisteren dankzij het open-ear ontwerp.

“De bone conduction werkt goed, je hoort de omgevingsgeluiden, en tegelijk is de muziek/podcast ook goed te verstaan,”  verteld Thije. “Het enige ‘probleem’ is dat tijdens druk verkeer het soms moeilijk kan zijn een podcast te volgen omdat het omgevingsgeluid dan wat overheerst. Maar misschien is het in zo’n situatie meestal beter om ook even op het verkeer te letten.”

Nick“De bone conduction is ideaal want je oren blijven vrij om omgevingsgeluid te horen zoals auto’s en ander verkeer. Het is heel makkelijk om noise cancelling oordopjes zoals AirPods te gebruiken maar dat is zeker niet veilig.”

Danique: “Een pluspunt van de Aftershokz is in elk geval dat ze niet in je oren zitten waardoor je het verkeer om je heen echt goed kunt horen terwijl je ook je muziek hoort. Ook als je fietst op je normale fiets zijn ze heel veilig om te gebruiken. Verder vond ik het erg prettig dat ze draadloos zijn waardoor je niet met je handen in draadjes blijft hangen tijdens het hardlopen.

PRODUCT EIGENSCHAPPEN AFTERSHOKZ OPENMOVE

  • Comfortabel open-ear
  • PremiumPitchTM 2.0 – 7e Generatie bone conduction technologie
  • 6 uur lang afspelen, 10 dagen standby-tijd
  • IP55 waterbestendig
  • Weegt slechts 29 gram
  • USB-C oplaadkabel
  • 3 EQ-standen
  • Multi-point pairing
  • Bluetooth 5.0

PLUS- EN MINPUNTEN

“De geluidskwaliteit is gewoon minder dan dat van ‘in ear’ oortjes.” laat Thije weten. “Tijdens het lopen is dit geen probleem, maar als je dit product voornamelijk voor huiselijk gebruik koopt is het mogelijk wat vervelend.”

Danique: “De oortjes blijven goed zitten tijdens het lopen, ook bijvoorbeeld tijdens sprintjes vallen ze niet uit. De batterijduur is prima,  maar niet heel erg lang. De batterij kan sowieso wel je hardloop rondje mee, maar je moet hem met enige regelmaat opladen. En een ander minpuntje is dan de geluidskwaliteit minder goed is dan bij in ear oordopjes.”

“De geluidskwaliteit is vanwege de bone conduction wat minder goed dan andere oordopjes of koptelefoons. Daar moet je maar op inleveren om wel veilig door het verkeer te rennen.  Als je al eeuwen aan het zoeken bent naar oordopjes die niet uit je oren vallen, stop dan met zoeken. Met de aftershokz heb je daar geen last van!” aldus Nick.

LUISTERTIPS VOOR TIJDENS HET LOPEN

Thije
“Tijdens rustige duurloopjes luister ik graag naar een podcast, bijv. Manmanman de podcast of de zelfspodcast. Gaat het tempo wat meer omhoog dan heb ik liever muziek in als achtergrond geluid. Dan luister ik het liefst naar rappers als NF, Macklemore en eminem.”

Danique
“Één van de lijsten die ik op dit moment leuk vind om te luisteren tijdens het lopen is ‘party hits 2000-2021’ op Spotify, maar ook ‘queen & ABBA’ vind ik leuk.”

Nick
“Tijdens het hardlopen luister ik het liefste naar een podcast over bijvoorbeeld Formule 1 of een podcast over hardlopen zoals Susy Q&A.”

× RunX staat klaar voor al je vragen