Skip to main content

In december 2020 lanceerde Asics de 23e versie van de populaire GEL-NIMBUS™ lijn. Een iconische schoen voor zowel lange als korte afstanden dankzij de goede schokabsorptie en de mate van ondersteuning. In de GEL-NIMBUS™ 23 zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd voor nóg meer comfort en flexibiliteit. 

Genderspecifiek ontwerp

Bijzonder bij deze editie is dat Asics gebruik heeft gemaakt van het genderspecifieke TRUSSTIC™-systeem. Dit ondersteunt zowel mannen als vrouwen om een soepele overgang te creëren. Resultaat is dat de damesvariant een heeldrop van 13 mm heeft, tegenover een drop van 10 mm voor de mannen. Het verschil is gebaseerd op de verschillende heupstand van mannen en vrouwen. Ook de flexibele buitengroeven en de compressie bij de teenafzet zijn verschillende gevormd bij de dames- en herenvariant.


Het beste van twee werelden

Asics heeft het beste van vorige Nimbus meegenomen naar de GEL-NIMBUS™ 23. De geliefde features zoals GEL-demping en de FLYTEFOAM™ in de tussenzool zijn behouden. Net zoals de ORTHOLITE X-55-sockliner die het makkelijk maakt om de schoen aan en uit te trekken. Resultaat is dat de schoen nog steeds optimaal comfort biedt en lange schokabsorptie. De verbeterde stabiliteit zorgt voor een evenwichtige looppas, die wordt gevolgd door een soepele overgang. 

Specificaties

  • Type: allround hardloopschoen
  • Pronatie: neutraal
  • Gewicht: 330 gram man/260 gram vrouw
  • Drop: 10 mm man/13 mm vrouw

Enthousiast geworden? Shop direct de GEL-NIMBUS™ 23 voor dames en de GEL-NIMBUS™ 23 voor heren.

× RunX staat klaar voor al je vragen