Skip to main content

Onlangs heeft Asics de Cumulus 25 uitgebracht. De schoen ziet er aanzienlijk anders uit. Met name de tussen- en slijtzool zijn flink veranderd.  Bij het aantrekken van de schoen voel je dat de tussenzool iets zachter is geworden. Ook het bovenwerk is aangepakt. Zo geeft de hielkap meer stevigheid en steun. Het lusje aan de achterzijde zorgt voor makkelijk aantrekken van de schoen. Het bovenwerk is gemaakt van meer dan 90% gerecyled materiaal en sluit soepel om de voet zonder te ruim te zitten of te klemmen.  Tijdens een rondje hardlopen met beide schoenen voel je duidelijk het verschil. De nieuwe tussenzool van de Cumulus 25 voelt zeer comfortabel aan. Doordat de tussenzool iets breder is en  je meer in een kuip staat geeft het ook een heel stabiel gevoel. De afwikkeling gaat bij beide schoenen soepel. 

Cumulus 25 vs Cumulus 24 Er is behoorlijk wat veranderd aan de Cumulus 25. Zo wordt er een nieuw type tussenzool gebruikt. Er wordt nu een FF BLAST PLUS tussenzool gebruikt die 2mm dikker is ten opzichte van model 24. Daarnaast is de ‘klassieke’ gelpad vervangen voor een Puregel gedeelte. De geldemping ligt recht onder de hiel ingebed in het FF BLAST PLUS materiaal van de tussenzool. Dit geeft een nog zachter gevoel tijdens de landing. Naast de vernieuwde tussenzool is ook de slijtzool veranderd. Er is overbodig materiaal weg-gehaald en op de juiste plekken Ahar+ (extra hard slijtmateriaal) toegevoegd. Hierdoor is de schoen lichter en blijft de levensduur gelijk. Bij het testen van de schoen voelde de zool bij een nat wegdek een beetje glad aan.

SpecificatiesASICS GEL-Cumulus 25ASICS GEL-Cumulus 24
Gewicht227 gram(W), 264 gr (M)250 gr (W), 286 gr (M)
Hoogteverschil8 mm8 mm
Drop (hiel/voorvoet)36.5 mm/28.5 mm (W), 37.5 mm/29.5 mm (M)23 mm/15 mm (W), 24 mm/16 mm (M)
CategorieNeutraalNeutraal
OndergrondWegWeg

Er zijn verschillende updates bij De GEL CUMULUS 25. De meest opvallende is de dikte van de dempende tussenzool. Het lijkt op basis van de specificaties of de tussenzool 13.5 mm dikker is geworden in vergelijking met de CUMULUS 24. Dit komt door een andere manier van meten waarbij  tussenzool, slijtzool en de kuipconstructie worden gemeten. In werkelijkheid is er aan de dempende tussenzool 2 mm in dikte toegevoegd.  

Conclusie: 
De Asics Cumulus 25 is geschikt voor neutrale lopers en kan zowel voor kortere trainingen als voor lange duurlopen gebruikt worden. Voor snelle trainingen en wedstrijden zijn er betere opties. Is je huidige paar Cumulus versleten, dan is de Cumulus 25 zonder twijfel een goede opvolger. De nieuwe tussenzool voelt heel comfortabel aan, zonder instabiel of traag te voelen. Heb je iets meer stabiliteit nodig, kom dan kijken of de Asics Pursue of GT-2000 een goed model voor je is. Wil je meer demping dan is de Nimbus 25 een aanrader.

× RunX staat klaar voor al je vragen