Skip to main content

Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan RunX Zaandam, zal ongetwijfeld al kennis hebben gemaakt met de eigenaar, Frank Ossen. Frank heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en blijft actief deelnemen aan diverse hardloopevenementen. Zijn meest indrukwekkende prestatie? De halve marathon van Alkmaar, waar hij een tijd van 1.14.05 heeft neergezet.

Als het gaat om favoriete hardloopschoenen, heeft hij duidelijke voorkeuren voor verschillende doeleinden. Voor training vertrouwt hij op de Asics Nimbus 25, terwijl de Adidas Adizero Boston zijn wedstrijdkeuze is. En voor het ruigere terrein van trails kiest hij de Hoka Challenger ATR 7. Vanaf december kun je de modellen van Adidas weer vinden bij RunX.

Wat opmerkelijk is aan deze ondernemer, is zijn intrinsieke motivatie voor hardlopen. Hij hoeft zichzelf niet aan te sporen; de diversiteit van zijn trainingsregime, van baan tot weg en bos of duinen, houdt het interessant en uitdagend. Een tip die hij graag deelt: als het lopen ooit eentonig aanvoelt, is het hebben van een hardloopdoel, zoals een evenement, een krachtige motivator.

Hij merkt op dat veel mensen dit jaar hardlopen weer hebben opgepakt. Vooral richting de evenementen is het drukker. Er wordt dan meer advies gevraagd over trainingen, de aanschaf van hardloopschoenen, kleding en accessoires. Voor Frank is het klantcontact het meest bevredigende aspect van zijn werk. 

Als je vragen hebt over training, blessurepreventie of het kiezen van de juiste hardloopschoenen, aarzel dan niet om advies te vragen. Hij staat altijd klaar om te helpen.

× RunX staat klaar voor al je vragen