Skip to main content

Hardloopschoenen aanmeten

Vraag advies voor jouw hardloopschoenen

Jij zoekt de perfecte hardloopschoenen voor jouw hardloopstijl. Schoenen die feilloos zitten en je hardloopprestaties naar een hoger niveau tillen. Bij RunX hanteren we onze eigen benadering als het gaat om het aanmeten van geschikte hardloopschoenen. Centraal in onze aanpak en ons advies voor hardloopschoenen staat het begrip belastbaarheid: hoeveel kan jouw lichaam aan? Om de juiste schoen voor jou te vinden, voeren we een grondige loopanalyse uit en willen we meer over jouw specifieke behoeften en wensen weten.

Hardloopschoenen aanmeten | hardloopschoenen advies - RunX

Advies over het aanmeten van hardloopschoenen

Hardloopschoenen aanmeten doen we middels onze loopanalyse. Als je van plan bent om te gaan hardlopen, is het essentieel dat je ervoor zorgt dat het soepel verloopt, dat je plezier hebt en dat je geen blessures oploopt. De eerste stap? Het kiezen van de juiste schoenen. Bij hardloop winkel RunX staan we altijd paraat met advies om jou te helpen bij het vinden van de perfecte hardloopschoen, zowel voor heren, dames als kinderen. Hoewel alle schoenen in onze winkels van hoogwaardige kwaliteit zijn, draait het erom welke hardloopschoen het beste bij jou past, zowel voor hardlopen als wandelen. Daarom wordt elke schoen speciaal op jouw situatie afgestemd.

Dit doen we aan de hand van een uitgebreide RunX loopanalyse. Jouw lichamelijke belastbaarheid staat centraal in onze meting, en de cruciale vraag is: hoeveel kan jouw lichaam fysiek aan? We richten ons in ons advies niet alleen op je voeten en benen, maar bestuderen je gehele lichaam. Bovendien verdiepen we ons in jouw doelen en persoonlijke verhaal. Door deze informatie te combineren met onze expertise, kunnen we de meest geschikte schoen voor jou bepalen en zo de perfecte hardloopschoenen aanmeten.

In onze benadering van het vinden van de juiste hardloopschoen staat belastbaarheid centraal. Hoeveel jouw lichaam kan verdragen, hangt af van verschillende factoren, waaronder je hardloopervaring, doelen en lichaamsconditie.

In een loopanalye bij het aanmeten van hardloopschoenen op maat kijken we naar:

1. Loopverleden

Wat is je hardloopervaring en hoe goed ben je getraind? Welke soort trainingen volg je en hoe vaak train je per week? Loop je meestal op harde of zachte ondergronden? Kortom, jouw verhaal is essentieel voor ons om een volledig beeld te krijgen voor het advies voor hardloopschoenen.

2. Doel

Jouw doel en achtergrond als hardloper bepalen welke schoen het beste bij jou past bij het aanmeten van hardloopschoenen. Ben je gericht op een 5 km run, of streef je naar het lopen van een marathon? Misschien is je doel minder specifiek, zoals fitter worden of aan je algehele gezondheid werken.

3. Lichaam

We verkrijgen informatie over je lichaam door te beginnen met een voetscan van je blote voeten. Hiermee kunnen we de drukpunten en de verdeling van druk onder je voet nauwkeurig analyseren. Na de voetscan gebruiken we een (high-speed) camera om videobeelden te maken, waarmee we jouw looptechniek en de belastbaarheid van je (onder)benen, inclusief enkels, in beeld brengen.

Aspecten die we evalueren tijdens een loopanalyse en advies voor het aanmeten van hardloopschoenen:

• A) Door te kijken naar jouw blote voeten, analyseren we de drukpunten, drukverdeling, breedte, lengte en wreefhoogte. Ook vragen we naar eventuele voetproblemen om een volledig beeld te krijgen voor een goed advies voor hardloopschoenen.

• B) Jouw lichaamsgewicht speelt een grote rol, samen met je loopstijl, bij de belasting van je hardloopschoenen. Bij een gemiddeld tempo kan de schokbelasting twee tot drie keer je lichaamsgewicht zijn. Een goede balans tussen lichaamsgewicht en demping in de schoen is cruciaal, omdat zowel te weinig als te veel demping tot klachten kan leiden. Ook je loopsnelheid, persoonlijke voorkeur en de ondergrond waarop je loopt, worden meegenomen in het advies voor het aanmeten van de hardloopschoenen.

• C) Je blessureverleden is van belang. We houden rekening met blessures of afwijkingen die de belastbaarheid kunnen beïnvloeden bij het geven van advies.

• D) We kijken naar de stand van je onderbenen, inclusief je enkelgewricht, knieën en de hoek tussen heup, knie en enkel (Q-angle).

• E) De algehele lichaamshouding is een focuspunt. We observeren je lichaamshouding tijdens het hardlopen op onze indoor testbanen of loopband.

• F) Jouw looptechniek is van groot belang. Een goede techniek verbetert je belastbaarheid tijdens het hardlopen. In onze RunX-hardloopwinkels evalueren we ook je looptechniek en voorzien we je van eenvoudige tips en advies om deze te verbeteren. Bovendien kunnen we je adviseren over lokale loopgroepen, atletiekverenigingen en personal trainers die je kunnen begeleiden bij het werken aan je techniek en conditie.

Bekijk onze producten

Onze winkels

Ontdek welke schoen het beste bij jouw stijl past!

Loopanalyse aanvragen

Maak nu jouw afspraak!

Loopanalyse
× RunX staat klaar voor al je vragen