Skip to main content

Door Meike Kuipers

Het is al een dik jaar geleden dat door corona de eerste evenementen afgelast werden. Hier en daar is er nog wel eens een (kleinschalig) evenement door gegaan, maar veel mensen zagen hun doelen stuk voor stuk afgelast worden. Elke keer weer een nieuwe stip op de horizon, opnieuw een doel stellen en de discipline vinden om aan de slag te gaan met een aanpassing op een schema. Hoe blijf jij gemotiveerd tijdens de coronaperiode? Ik geef je graag een aantal tips!

Bedenk een leuke challenge

Binnenkort jarig? Train voor een afstand van jouw leeftijd en maak er een feestje van! Of ga een maand lang elke dag hardlopen of in ieder geval een week. Kijk wat het met je doet en behaal kleine doelen. Een marathon in 24 uur? Mogelijk als je elk uur 1,75 kilometer rent! Doe in de tijd tussen je korte kilometers iets waar je normaal niet aan toe komt, zoals een cake bakken, een taal leren of een cursus webdesign. Een dutje mag natuurlijk ook! Als je goed nadenkt zijn er genoeg leuke challenges te bedenken! 

Organiseer je eigen wedstrijd en daag vrienden uit

Dat wedstrijden al tijden niet doorgaan betekent niet dat je niet je eigen wedstrijd kan lopen. Zet een doel, prik een datum en maak een trainingsschema. Heb je behoefte aan wedstrijdgevoel en spanning? Maak er dan met vrienden wat leuks van. Of coronaproof met elkaar of in ieder geval op afstand maar wel op dezelfde dag! Maak een app groep aan en motiveer elkaar, heb dezelfde voorpret en deel je prestatie. Een unieke ervaring! 

Doe iets geks of creatiefs

Nog wat kaartjes thuis liggen? Bedenk welke mensen er binnen een bepaalde straal van jou wonen en wel een opkikker kunnen gebruiken. Zet een route uit, die je kan lopen met je sporthorloge of via je telefoon en ren je eigen postbode route om de kaartjes persoonlijk in de bus te gooien! Of versier Happy Stones en verstop ze tijdens het rennen op plekken langs de paden. Je kan ook koekjes bakken en kleine zakjes bij mensen langsbrengen. Even een persoonlijk momentje, waar we allemaal zo naar verlangen. En niet alleen een goed gevoel dankzij het lopen, maar ook dankzij een paar blije mensen! 

Strava: segmenten en uitdagingen

Op Strava wemelt het van de uitdagingen, elke maand weer worden er nieuwe, maar ook bestaande initiatieven gemaakt waarop je kan aanhaken. Maar zoek ook eens naar een leuk segment in jouw buurt en train voor een snelle tijd. Versla je buurman of dorpsgenoot en daag elkaar uit! 

Wat leuk is aan deze periode is dat je extra veel samen kan zijn!

Schrijf je in voor een virtuele run

Met corona kwam ook het fenomeen virtual running omhoog. Rennen in je eigen buurt, met vaak een thema medaille of juist een bestaand evenement toch nog doen, maar dan net even anders. Leuk om toch nog medailles te verzamelen, doelen te stellen en voor heel veel mensen ook een manier om op hun eigen manier mee te doen met evenementen. ‘s Ochtends heel vroeg lopen, omdat het je favoriete moment is of een evenement samen met je hond of je kids mee op de fiets? Natuurlijk kan dit het evenement gevoel niet vervangen, maar het maakt een hoop goed! 

Motiveer een ander

Wat extra leuk is tijdens deze periode? Samen zijn, samen dingen doen en samen nieuwe dingen ontdekken. Want er is meer tijd en meer behoefte aan samen zijn. Dus trek je maatje, vriendin, buurman of collega uit huis, zorg voor een paar goede hardloopschoenen en start samen met hardlopen of zet samen een mooi doel.

Foto gemaakt door Andy Astfalck

× RunX staat klaar voor al je vragen