Skip to main content

Zaterdagavond 15 juli vond, onder mooie weersomstandigheden, de 2e editie van de RunX Summer Run plaats. Meer dan 300 deelnemers wisten de weg naar het snelle parkoers van Wheelerplanet bij Spaarndam te vinden.

De 5km lopers, met oud Olympisch steeple-chase loper Hans Koeleman en oud-topper Marc van Rooij in het deelnemersveld, beten de spits af. DEM-atleet Niek Bleeker (16.57) bereikte als eerste de finish, gevolgd door Gerard Ypma (18.22) die nipt master Kees Vrolijk (18.23) wist voor te blijven. Bij de dames zegevierde Bernadette van Wijk van Phanos (20.34), op de 2e plaats Simone Gukema (22.42) en Floortje Bosch (24.05) maakte het podium compleet.

Op de 10 km ca. 250 lopers, waarvan ca. 125 lopers die in teamverband meededen. Snelle Jelle Running, die i.v.m. emigratie naar Spanje er een afscheidsfeestje van maakte, was zelfs met 9 teams present. En, na het startschot van Koos Kiers (coach Jaspers Running Team), werd er ook dit jaar echt hard gelopen. Menig PR werd gebroken, waarbij zelfs veelvuldig werd geconstateerd dat het parkoers misschien wel 100m te lang was. De 1e 2 plaatsen werden gevuld door lopers van team RunX Haarlem: Christiaan Bosselaar (31.53) en Bruno Lima (33.13). Nabil Chahbou uit Utrecht werd in 33.41 derde. Natascha Schippers van Running Holland werd bij de dames eerste in 36.37, gevolgd door Phanos loopsters Samantha de Knijff (37.52) en Cunera Koeleman (38.51). Bij de teams zegevierde RunX Haarlem ruim voor KAV dinsdag dat net 8 tellen het Snelle Jelle team 1 (met Snelle Jelle himself) voor bleef.

Als slotafstand stond de ‘Bob Boverman Mystical Mile’ op het programma; een klein maar select deelnemersveld. Good-old Hans Koeleman (oprichter/hoofdredacteur Mystical Miles magazine) verrichtte het startschot voor de 6 lopers v/m. Na de bekende eindspurt, ging Tijn van Zijl (4.48) er met de winst vandoor, het podium werd verder gevuld met de andere Jaspers Running Team leden Stach van der Windt (4.51), Tijs Mol (5.03) en Desi van Emmerik (5.06) die haar mannelijke teamgenoten goed kon volgen.

Onze sponsors zorgden voor een mooi prijzenpakket; ON voor hardloopschoenen, Rademakers Sports voor Goodr zonnebrillen, Bar Uiltje voor bier, Mystical Miles voor magazines, Herzog voor compressiesokken en RunX Haarlem zelf voor Arion loopanalyse en waardebonnen. Tevens konden er diverse schoenen van ON getest worden.

Na afloop was het goed vertoeven onder genot van taco’s van Delibertadelicious Streetfood en biertjes van Uiltje Bar uit Haarlem en ander vochtigs van La Ronde (Wheelerplanet).

Aftermovie (Paul Waye):

Uitslagen

Foto’s (fot®aaf en Izzy Tange)

Verslag Haarlems Dagblad

Facebook

RunX Summer Run Spotify-lijst

RunX Summer Run 10km Spotify-lijst

Teamuitslag:

× RunX staat klaar voor al je vragen